Jak blízko je Lucembursko

29. ledna 2009, 16:34 - Dana Langášková
29. ledna 2009, 16:34

Kulinářský festival V Zátiší

Lucemburský kulinářský festival pod vedením Carla Saubera z Lucemburského kulinárního institutu připravila od 27. ledna do 3. února restaurace V Zátiší. Menu z lucemburských specialit složil z jemné hráškové polévky s lehce zauzeným candátem, „Black pudding Tatinu“ s jablečným pyré a máslovými brambůrky, švestkového sorbetu, lehce solených kotletek mléčného selátka a dušeného bůčku s kořenovou zeleninou, a z mirabelkové „Baby“ s polomraženou pěnou. Je patrné, že v lucemburské kuchyni zejména co se ingrediencí týče nalezneme nejednu paralelu s tradiční kuchyní českou.
Carlo Sauber (na fotografii s Liborem Pavlíčkem, managing directorem restaurace) má zkušenosti šéfkuchaře z lucemburských a švýcarských podniků. Pět let byl členem národního kulinárního týmu a od roku 1999 vyučuje studenty na Lycée Technique de Bonnevoie. Zároveň přispívá informacemi ze světa gastronomie do rozhlasu a na webové stránky televize RTL. K jednotlivým chodům pro Zátiší osobně vybral špičková lucemburská vína z oblasti Mosely, z nichž bychom vyzdvihli především vynikající ryzlinky.

Mohlo by vás zajímat

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

Hry pro příležitostné hráče