Jak blízko je Lucembursko

29. ledna 2009, 16:34 - Dana Langášková
29. ledna 2009, 16:34

Kulinářský festival V Zátiší

Lucemburský kulinářský festival pod vedením Carla Saubera z Lucemburského kulinárního institutu připravila od 27. ledna do 3. února restaurace V Zátiší. Menu z lucemburských specialit složil z jemné hráškové polévky s lehce zauzeným candátem, „Black pudding Tatinu“ s jablečným pyré a máslovými brambůrky, švestkového sorbetu, lehce solených kotletek mléčného selátka a dušeného bůčku s kořenovou zeleninou, a z mirabelkové „Baby“ s polomraženou pěnou. Je patrné, že v lucemburské kuchyni zejména co se ingrediencí týče nalezneme nejednu paralelu s tradiční kuchyní českou.
Carlo Sauber (na fotografii s Liborem Pavlíčkem, managing directorem restaurace) má zkušenosti šéfkuchaře z lucemburských a švýcarských podniků. Pět let byl členem národního kulinárního týmu a od roku 1999 vyučuje studenty na Lycée Technique de Bonnevoie. Zároveň přispívá informacemi ze světa gastronomie do rozhlasu a na webové stránky televize RTL. K jednotlivým chodům pro Zátiší osobně vybral špičková lucemburská vína z oblasti Mosely, z nichž bychom vyzdvihli především vynikající ryzlinky.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče