Menu Zavřít

Investujeme do silnic

13. 11. 2006
Autor: Euro.cz

JANA SMETANOVÁ , ČLENKA RADY PARDUBICKÉHO KRAJE:* Jaké změny k lepšímu zaznamenal váš kraj za poslední zhruba rok?Co se změnilo v zázemí pro podnikatele? V tomto roce jsme hodně investovali například do oprav silnic, a to z peněz krajských i evropských.

JANA SMETANOVÁ , ČLENKA RADY PARDUBICKÉHO KRAJE:

* Jaké změny k lepšímu zaznamenal váš kraj za poslední zhruba rok?

Co se změnilo v zázemí pro podnikatele?

V tomto roce jsme hodně investovali například do oprav silnic, a to z peněz krajských i evropských. Ale bohužel při stavu, v jakém jsme je od státu převzali, to stále nestačí. Podnikatelé tedy mohou využívat lepších komunikací. Velmi důležitou akcí je také výstavba TechnoParku, který má v budoucnu sloužit i jako podnikatelský inkubátor nebo vývojové centrum a zkušebna pro firmy.

* Jaké dotační a podobné programy vyhlášené krajem mohou malí a střední podnikatelé využít právě v této době?

Kraj vlastní programy nevyhlásil. Ale úzce spolupracuje se státní agenturou CzechInvest a pomáhá podnikatelům při čerpání peněz z fondů Evropské unie.

BRAND24

Máte v kraji nějakou nevyřešenou záležitost, s níž by vám mohli pomoci právě podnikatelé?

Máme velmi nízkou nezaměstnanost a naopak nás trápí nedostatek kvalifikovaných pracovníků pro technické profese. Podnikatelé by se proto měli více zapojit do spolupráce firem se školami, aby zvyšovali zájem o odborné profese. Podílet by se také měli na vybavení škol a jejich přizpůsobování se požadavkům praxe, aby absolventi byli pro praxi a celoživotní učení dobře připraveni.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).