Menu Zavřít

Investovat do zaměstnanců se vyplatí

19. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Malé a střední firmy neinvestují do vzdělávání tolik peněz, kolik by v zájmu zvýšení konkurenceschopnosti a udržení na trhu měly. Vyplývá to z průzkumu pražské Hospodářské komory. „Výdaje českých podniků a dalších organizací na vzdělávání zaměstnanců nedosahují ani poloviny výdajů v podnicích původních 15 členských zemí,“ uvedla projektová manažerka Podnikatelské akademie Martina Smutná.

BRAND24

Nadaní a schopní lidé podle ní většinou končí ve velkých společnostech, které jim jejich růst umožní. „Malé a střední české společnosti systematické vzdělávání zaměstnanců opravdu často podceňují,“ myslí si i předseda Unie malých a středních podniků David Šeich.

Pražští podnikatelé mají od ledna možnost zdarma studovat na Podnikatelské akademii Hospodářské komory hlavního města Prahy. Akademie je otevřena nejen pro majitele a zaměstnance firem, ale i pro lidi zdravotně postižené a studenty vysokých škol. Kurzy jsou pro všechny jejich účastníky bezplatné. Obsahem přednášek, které skončí v roce 2008, jsou nejnovější trendy řízení podniků, školení v oblasti daní a účetnictví, právní, mzdová, personální či pracovněprávní problematika.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).