Menu Zavřít

Investice na Blanensku

18. 10. 2007
Autor: Euro.cz

ALPS Electric Czech

BRAND24

Společnost ALPS Electric Czech chce výrazně investovat do rozvoje své výroby v České republice. Firma, která v současné době zaměstnává zhruba devět set pracovníků, plánuje jejich počet v krátké době navýšit na téměř dvojnásobek. V katastru obce Sebranice na Blanensku ALPS vybuduje na ploše deseti tisíc metrů čtverečních nový provoz, zabývající se výrobou a montáží elektronických výrobků pro automobily a výrobků pro informační technologie. Přesnou hodnotu investice, která se dle odhadu zaměstnanců pohybuje ve stovkách milionů korun, firma nesdělila. „Zatím to není možné, protože teprve probíhají výběrová řízení na subdodavatele stavby, technologií a podobně. O ceně nechceme v žádném případě spekulovat předčasně, abychom tendry neovlivnili,“ říká projektant společnosti Interplan Michal Tegze, který se na přípravě investice podílí.
„Výrobní technologie bude velmi flexibilní. Bude představovat univerzální automatické a poloautomatické stroje a zařízení spolu s jednoúčelovými zařízeními, vyrobenými ve vlastní prototypové dílně. Provoz ve dvou směnách bude vyžadovat přijetí 790 pracovníků,“ uvedla firma. ALPS chce začít stavět výrobní kapacity už v dubnu příštího roku a dokončení předpokládá po necelých sedmi měsících, v listopadu.
Společnost ALPS Electric Czech je stoprocentně vlastněná skupinou ALPS Electric, součástí nadnárodní skupiny ALPS Group. Ta vlastní 89 výrobních a vývojářských firem a zabývá se produkcí automobilových elektronických komponentů, autorádií, spotřební elektroniky a logistickými systémy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).