Menu Zavřít

Institut jako v Oxfordu

10. 3. 2011
Autor: Euro.cz

VŠE

BRAND24

Institut energetické ekonomie (IEE) při Fakultě financí a účetnictví na Vysoké škole ekonomické odstartoval svou činnost konferencí. VŠE se jeho zřízením zařadila po bok Oxfordu či Technické univerzitě ve Vídni, které mají pro tuto odnož ekonomie také zvláštní organizace.
„Posláním institutu je zvýšit povědomí studentů o mezinárodních energetických trzích a v budoucnu se stát respektovaným a nezávislým centrem energetického výzkumu s přesahem do zahraničí,“ uvedl Igor Paholok, zakladatel IEE.
Institutu se podařilo akreditovat předmětem Analýza trhů energetických komodit. Kromě vzdělávání budoucích zaměstnanců v energetice se chce zaměřit i na pořádání odborných diskusí.
„Pro ekonomy je příležitostí, aby odstraňovali problémy energetiky,“ řekl během první konference IEE Miroslav Vrba, člen představenstva společnosti ČEPS. Dalšími přednášejícími byli děkan Fakulty financí a účetnictví Petr Dvořák, manažer centra korporátní klientely UniCredit Bank Michael Novotný a David Kučera, generální sekretář energetické burzy Power Exchange Central Europe.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).