Menu Zavřít

Ingolstadt potvrdil vývoj nových modelů

27. 2. 2006
Autor: Euro.cz

AUDI Na výroční konferenci automobilky Audi, která se konala v ingolstadtské centrále firmy minulou středu, potvrdili šéfové značky vývoj nových aut. Hlavní pozornost koncernu Audi je nyní soustředěna na novou verzi malého sportovního modelu s označením TT.

foto: Audi

AUDI Na výroční konferenci automobilky Audi, která se konala v ingolstadtské centrále firmy minulou středu, potvrdili šéfové značky vývoj nových aut.

Hlavní pozornost koncernu Audi je nyní soustředěna na novou verzi malého sportovního modelu s označením TT. Veřejnost už mohla jeho koncept nazvaný Shooting Brake vidět na Tokyo Motor Show. Do prodeje by se novinka měla dostat koncem letošního roku.

Vůz má mít prostornější kabinu, vzadu prý bude více místa pro nohy a také by se mohl trochu nafouknout kufr. Díky větším rozměrům měli designéři více volnosti při návrhu střechy roadsteru, který nabídku doplní v roce 2007. Zatím však není jisté, jestli dostane zelenou třídveřová verze Shooting Brake.

BUDE I DIESEL

Nová generace Audi TT bude mít dvoulitrové motory FSI známé z golfů v atmosférické i přeplňované verzi. Šestiválec 3.2 FSI s výkonem 250 k bude v době uvedení na trh vrcholem nabídky. Chybět by neměly ani nejnovější motory s dvojitým přeplňováním a vyloučen není ani naftový agregát. „V naftových motorech vidíme velkou budoucnost,“ řekl šéf značky Martin Winterkorn.

Kromě základních modelů bude výbava nového TT obsahovat pohon všech kol quattro. Pro sportovní fandy prý bude časem k dispozici vrcholná verze s pravděpodobným dodatkovým označením RS a s motorem 2.0 bi-turbo. V Ingolstadtu také potvrdili přípravu nového kupé A 5.

ZISKOVÝ ROK Nové modely Audi reagují na vyšší světovou poptávku po exkluzivních vozech, díky které loni značce stoupl zisk o 15 procent na 1,31 miliardy eur. Prodej aut firmy se loni zvýšil o šest procent na rekordních 829 100 vozů. Winterkorn potvrdil, že cílem automobilky je zvýšit do roku 2008 prodej na jeden milion vozů ročně a do roku 2015 nejméně na 1,4 milionu. Za dva měsíce letošního roku by měl prodej stoupnout o 20 procent. AUDI SVOLÁVÁ MODEL A3

BRAND24

Audi svolává zhruba 70 tisíc vozů A3 k prohlídce kvůli možným problémům se spojkou. Opatření se týká vozů s turbodieselovými motory s obsahem 2,0 litru, jež byly vyrobeny od června 2003 do prosince 2004.

Majitelé by měli odvézt tyto automobily do dílen Audi a ponechat je tam na jeden den. Audi majitelům nahradí veškeré výdaje. Potíže se spojkou zatím podle firmy nezpůsobily žádná zranění.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).