Menu Zavřít

IMPULS A TANDEM MAJÍ PODPOŘIT VĚDU A VÝZKUM

18. 6. 2007
Autor: Euro.cz

BUSINESSINFO. CZ Cíl: Programy jsou určeny na podporu projektů výzkumu a vývoje z prostředků státního rozpočtu. Podpora se týká projektů zahajovaných v roce 2008.

BUSINESSINFO. CZ

Cíl: Programy jsou určeny na podporu projektů výzkumu a vývoje z prostředků státního rozpočtu. Podpora se týká projektů zahajovaných v roce 2008.

Popis: Program výzkumu a vývoje TANDEM je zaměřen na podporu programových projektů orientovaného a průmyslového výzkumu a vývoje, jehož výsledky budou prostřednictvím dalšího navazujícího průmyslového výzkumu a vývoje využity v nových výrobcích, technologiích a službách.

Řešení těchto programových projektů musí být realizované účelovými seskupeními – projektovými týmy sestavenými ze skupin pracovníků (řešitelů) průmyslových organizací a pracovníků výzkumných pracovišť (akademických, vysokoškolských, veřejných výzkumných institucí a dalších), přičemž všechny organizace musí mít trvalé sídlo v ČR. Uchazečem musí být vždy subjekt zřízený podle obchodního zákoníku, který bude kofinancovat předkládaný projekt.

Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS je zaměřen na podporu výzkumu a vývoje nových materiálů, průmyslových výrobků, výrobních technologií, informačních a řídicích produktů a technologií realizovaný buď jednotlivými organizacemi či subjekty nebo účelovými seskupeními. Je určen k vyřešení jednoho konkrétního programového projektu výzkumu a vývoje zpravidla až na úroveň ověřeného vzorku, funkčního vzoru, prototypu, pilotního, ověřovacího zařízení nebo nového odzkoušeného technologického postupu.

Termín: Datum uzávěrky přijímání žádostí: příjem žádostí o podporu končí 20. července 2007.

BRAND24

Kontakt: Ministerstvo průmyslu a obchodu, Na Františku 32, 110 15 Praha 1. tel.: 224 853 200, fax: 224 853 277, e-mail: faltus@mpo.cz, www.mpo.cz.

Tuto část připravuje internetový server Bezplatný odběr týdenních novinek lze objednat na www. BusinessInfo.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).