Menu Zavřít

IBF představilo plány skupiny "Ženy v podnikání"

8. 2. 2011
Autor: profit

Asociace International Business Forum oznámila velmi ambiciózní plány pro svoji pracovní skupinu “Women in Business” na rok 2011, které vzešly z diskuze na půldenním semináři pořádaném asociací ve středu 2.února, 2011. Jedním z plánů je lobbování za změny ve stávající právní úpravě mateřské dovolené.

Foto: IBF

Pracovní slupina “Women in Business” působí již více než tři roky a za tu dobu se do jejích diskuzí, které jsou zaměřeny především na zlepšení postavení žen v českém, často muži ovládaném, obchodním prostředí, zapojilo více než 500 vysoce postavených žen (a mnoho mužů). Posledního semináře s názvem “Hraj jako muž, vyhrávej jako žena” se zúčastnilo téměř 70 žen, které diskutovaly o celé řadě témat. Mluvilo se mimo jiné také o nedávno zavedeném nařízení EU, podle něhož budou muset společnosti kótované na burze zaměstnat určitý minimální počet žen v manažerských pozicích, nebo o dlouholetých zákonech týkajících se mateřské dovolené v České republice, v nichž někteří účastníci semináře vidí největší příčinu současné nerovnosti na pracovišti.

BRAND24

V souvislosti s IBF iniciativou “Women in Business”, Jo Weaver, předsedkyně IBF a jedna z moderátorek semináře, uvedla: “Pracovní skupinu IBF Women in Business jsme vytvořili na konci roku 2007, ačkoliv hodně z nás o těchto tématech mluvilo již dlouho před tím. Za poslední tři roky jsme uspořádali řadu obědů a seminářů s hostujícími řečníky, ale stále znovu a znovu se opakovala stejná témata. Účelem tohoto posledního semináře tedy bylo přijít na způsob, jak přestat mluvit a začít jednat. Lobbování za změny v právní úpravě mateřské dovolené se nám, mimo jiné, zdálo být jedním ze způsobů, jak můžeme dát věci do pohybu.

Zatímco právní úprava mateřské dovolené byla předmětem velké diskuze, dalším tématem, o kterém se vzrušeně debatovalo, bylo nařízení o kvótách, které má být již brzy zavedeno. Diskuse, kterou moderovala Vera Budway-Strobach, programová manažerka Diversitas (rovné příležitosti) České spořitelny, se mimo jiných účastnili Marta Guthová, vrchní ředitelka Letiště Praha, Katie Schoultz, senior partner v právní firmě Schoultz and Partners, a Jan Valdinger, executive coach, mělo na dané téma velmi rozdílné názory a skupina se k této diskusi určitě vyjádří i na budoucích seminářích.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).