Menu Zavřít

Hyperloop One je připraven na další test. Cílem je rychlost 400 kilometrů v hodině

15. 7. 2017
Autor: HTT

Inženýři by mohli již brzy v Nevadě uskutečnit rozhodující test futuristické technologie vysokorychlostní přepravy osob prosazované podnikatelem Elonem Muskem a nazývané hyperloop. Marcy Simonsová, mluvčí společnosti Hyperloop One, která tento systém dopravy vyvíjí, uvedla, že společnost je připravena v příštích několika týdnech poslat do zkušebního provozu v testovacím zařízení v Nevadě kapsli o délce 8,5 metru.

Firma ve středu zveřejnila výsledky testu v nevadské poušti z 12. května, při kterém testovací „sáňky“ na kolečkách poprvé projely nad kolejemi za použití elektromagnetického pohonu a magnetické levitace ve vakuové trubce. Celý test trval 5,3 sekundy a sáňkám se podařilo dosáhnout rychlosti 113 kilometrů za hodinu, uvedla Simonsová. V nadcházející fázi testování s kapslí si Hyperloop klade za cíl dosáhnout rychlosti přes 400 kilometrů za hodinu.

Podívejte se na testovací dráhu Hyperloopu:

BRAND24

Zastánci projektu předvídají, že kapsle dosáhne rychlosti až 1200 kilometrů v hodině. Skeptici však tvrdí, že nápad narazí na řadu problémů, včetně získání stavebního povolení po možnosti zatáčení kapsle při vysoké rychlosti.

O systému Hyperloop dále čtěte:

Nizozemci budou zkoušet Hyperloop. Už mají vlastní tubus

Na kabině Hyperloopu pro pasažéry už se pracuje. Denně přepraví 164 tisíc lidí

První lidi svezeme za tři roky, tvrdí šéf Hyperloopu Ahlborn


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).