Hygiena v restauracích: Jaká pravidla platí?

30. října 2006, 00:00 - (jas)
30. října 2006, 00:00

Ministerstvo průmyslu a obchodu se dostalo do sporu s hlavním hygienikem. Vedou jej o to, jaká pravidla mají dodržovat provozovatelé stravovacích zařízení. Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman oznámil, že jeho rezort a ministerstvo zdravotnictví připravily novelu vyhlášky, která přinese zjednodušení hygienických požadavků pro stravovací zařízení.

Ministerstvo průmyslu a obchodu se dostalo do sporu s hlavním hygienikem. Vedou jej o to, jaká pravidla mají dodržovat provozovatelé stravovacích zařízení.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman oznámil, že jeho rezort a ministerstvo zdravotnictví připravily novelu vyhlášky, která přinese zjednodušení hygienických požadavků pro stravovací zařízení. Od listopadu mají být zrušeny paragrafy, které se týkaly například stavebních požadavků, zásobování vodou, sanitárního zařízení či uchovávání pokrmů. Podle hlavního hygienika Michaela Víta však tato zjednodušená pravidla platí již od počátku roku, kdy vstoupilo v platnost nařízení Evropské unie a nahradilo tuzemskou vyhlášku. „Smyslem novely vyhlášky je pouze dát do souladu národní a evropskou legislativu,“ řekl Profitu Vít.

Ministerstvo průmyslu a obchodu s tím nesouhlasí. Argumentuje, že si členské státy mohou v předpisech stanovit další požadavky na konkrétní činnost nad rámec požadavků stanovených v nařízení.

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče