Menu Zavřít

Hrádek nad Nisou opraví náměstí

3. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Hlavní náměstí v Hrádku nad Nisou na Liberecku i přilehlé ulice se dočkají kompletní rekonstrukce. Celá akce přijde na bezmála 68 milionů korun.

Z vlastního rozpočtu však město zaplatí jen kolempěti milionů korun, zbytek získalo z regionálního operačního programu.„Práce by měly začít ještě letos na podzim,“ řekl hrádecký starostaMartin Půta.

BRAND24

„Náměstí i navazující ulice se dočkají nových povrchů, kompletnírekonstrukce ale čeká i inženýrské sítě. Hlavně stoletá kanalizační síťnutně potřebuje obnovu,“ upřesnil starosta. Opravit je třeba takénízkotlaké plynovody, modernizace se dočká i veřejné osvětlení.Největší změny ale čekají podle Půty náměstí, které dnes z velké částifunguje jako parkoviště. „Chceme ho vrátit do původní podoby, kdy bylocelé vydlážděné v jedné úrovni, parkovat se bude jen na části, přibudoustromy a pěší zóna s prostorem k odpočinku a vodním prvkem,“ dodal.

Rekonstrukce náměstí a přilehlých ulic ale zdaleka nejsou jedinými stavbami v sedmitisícovém městě.Jen z evropských fondů získala radnice téměř 130 milionů korun na sedmakcí za 142 milionů. Mimo jiné se rekonstrukce dočkají také Žitavská a Václavská ulice, revitalizace čeká alejv Uhelné ulici a v Žitavské se za přispění evropských dotací zrenovujeměstský park. Město žádá také dotace na revitalizaci sídlišť nebo nazateplení základní školy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).