Menu Zavřít

Hradecká lesní a dřevařská společnost a.s. prodává za tržní ceny

4. 5. 2009
Autor: Euro.cz

V článku nazvaném Hospodaření v lesích: dřevařské firmy padají ke dnu autorky Libuše Frantové jsou tendenčně uvedeny nepravdivé a zavádějící informace o tom, že Hradecká lesní a dřevařská společnost a.s. (HLDS) diktuje svým odběratelům vlastní ceny dřeva.

Firma vždy důsledně prodává za tržní ceny, což můžekdykoliv prokázat. Tyto ceny jsou mimo jiné každý týden potvrzoványv aukcích na Komoditní burze.

Hradecká lesní a dřevařská společnost zdůrazňuje, že obchodujepřibližně 30 procent dřeva pocházejícího ze zdrojů státního podnikuLesů České republiky, což je přibližně 15 procent z celkového objemutrhu v Česku.

CONTENT24

Jsme přesvědčeni, že „odběratel“ citovaný ve zmíněném článku, kterýúdajně nechce zveřejnit své jméno, vůbec neexistuje. Zároveň seohrazujeme proti jednostranně psanému článku, ve kterém autorka nedalaprostor k vyjádření Hradecké lesní a dřevařské společnosti.

Pozn. redakce: Odběratelů, kteří si stěžují na diktát HLDS, je víc. Jen mají obavy zezveřejnění jména, protože jsou obchodními partnery této firmy. Nejdeo smyšlené osoby, jak potvrzuje i předseda Svazu vlastníků obecnícha soukromých lesů František Kučera. „Hradecká lesní má v rukouobrovský objem dřeva ze státních lesů, takže negativně ovlivňuje trh.Podmínky přístupu ke dřevu ze státních Lesů ČR nejsou standardní, myjsme tuto situaci mnohokrát kritizovali,“ uvádí Kučera. V článku Hospodaření v lesích: dřevařské firmy padají ke dnu jsme citovali mimo jiné také SvatoplukaSýkoru, generálního ředitele Lesů ČR, které jsou padesátiprocentnímvlastníkem HLDS. Sýkora v článku připustil, že není se situacíspokojen, ale Lesy ČR musí dodržet smlouvy s Hradeckou až do roku 2010.Je tedy logické, že článek nemůže být jednostranný a tendenční.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).