Menu Zavřít

HP přineslo ochranu proti kopírování dokumentů

16. 11. 2010
Autor: profit

Na základě zjištění, že téměř polovina evropských společností nepoužívá ani na svých nejcitlivějších dokumentech žádnou formu ověřování pravosti, uvedla společnost HP na trh nové řešení zabezpečení, které nevyžaduje žádné investice do nového hardware ani spotřebních tiskových materiálů.

Foto: archív Profit

Řešení tisku zabezpečených dokumentů HP a TROY umožňuje organizacím tisk černobílých dokumentů vysoké hodnoty opatřených bezpečnostními prvky proti falšování, a to na obyčejný papír a na podnikových laserových tiskárnách třídy HP PCL5 a multifunkčních zařízeních.

Tato serverová aplikace zákazníkům umožňuje definovat nastavení pro fronty zabezpečeného tisku a je schopna do tiskových souborů před odesláním na tiskárnu vložit prvky ochrany proti zneužití. Jedná se o výkonné softwarové řešení, které podnikům nabízí nákladově efektivní a flexibilní metodu vložení unikátních ochranných prvků zajišťujících prevenci proti podvodnému jednání do libovolného dokumentu vytištěného na samostatné nebo síťové laserové tiskárně.

Bezpečnostní prvky řešení tisku zabezpečených dokumentů HP a TROY zahrnují:

— Ochranu proti kopírování – při neautorizovaném kopírování nebo skenování se zobrazí speciální vzor.

— Vodoznak s variabilními daty – na zadní stranu dokumentů vytiskne unikátní data, která tvoří ochranu proti pozměňování.

— Funkce MicroPrint optimalizovaná pro laserový tisk - poskytuje sekundární ověření viditelné pod běžnou lupou.

— Inteligentní upozornění – umožňuje při kontrole prvního řádku snadno ověřit autenticitu dokumentu.

BRAND24

Marco Tarkiainen, viceprezident pro prodej řízených podnikových řešení v Evropě, na Středním Východě a v Africe toto řešení popisuje jako zajímavé pro podniky, které usilují o zabezpečení svého prostředí zobrazování a tisku.

Řada organizací své dokumenty vysoké hodnoty jako jsou předpisy, smlouvy, úřední dokumenty a certifikáty vystavuje nebezpečí zneužití prostřednictvím neoprávněného kopírování, pozměňování nebo falšování,“ vysvětluje Tarkiainen a pokračuje: “Řešení zabezpečeného tisku dokumentů společností HP a TROY nabízejí podnikům nástroje k zabezpečení, ochraně a snížení nákladů pomocí tisku dokumentů vysoké hodnoty opatřených jedinečnými bezpečnostními prvky na obyčejný papír.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).