Menu Zavřít

Hotel Diana opět zlevnil

24. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Státní podnik Lesy České republiky se opět pokouší prodat přes rok a půl uzavřený hotel Diana ve Velkých Losinách na Šumpersku. Ve výběrovém řízení požaduje za hotel nejméně 25 milionů korun, tedy o 15 milionů korun méně než při posledním neúspěšném tendru z letošního jara.

Hotel Diana ve Velkých Losinách na Šumpersku je stále na prodej. |

Lesy ČR se hotel pokoušely prodat v minulosti již několikrát, ale bezúspěšně. Například do posledního výběrového řízení se žádný zájemce nepřihlásil, obdobně dopadl i loňský pokus podniku prodat hotel v dražbě. Libor Nevšímal z dražební společnosti Naxos tehdy uvedl, že o hotel se zajímá řada vážných zájemců z oboru, přičemž za cenu kolem 30 milionů korun by mohl být prodejný.

CONTENT24

Zájemci o hotel mohou své nabídky podávat do 4. srpna. Jako kritéria pro výběr nejvhodnější nabídky Lesy stanovily výši kupní ceny a platební podmínky.

Hotel, který státní podnik získal v roce 1999 za 42 milionů korun, měla původně v nájmu společnost CE Wood. Firma se ale s Lesy ČR na budoucnosti hotelu nedohodla a zařízení v říjnu 2004 opustila. Asi 30 zaměstnanců hotelu přišlo o práci. Lesy ČR od té doby hotel hlídají a při mrazech vytápějí. Třináct let starý tříhvězdičkový hotel Diana má kapacitu 130 lůžek a dříve patřil mezi nejoblíbenější hotely v Česku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).