Menu Zavřít

Hospodářská komora pomůžeme s využitím datových schránek

2. 9. 2009
Autor: Euro.cz

Hospodářská komora připravila sérii seminářů k problematice datových schránek. Od 1. července 2009 vstoupil v platnost nový zákon č. 300/2008 Sb. o elektronických úkonech při autorizované konverzi dokumentů, kterým je implementován systém korespondence prostřednictvím takzvaných datových schránek. Podnikatelé i ostatní občané tak mají možnost vyřizovat korespondenci s úřady veřejné správy elektronickou cestou.

S platností od 1. listopadu letošního roku pak bude komunikace prostřednictvím datových schránek pro právnické osoby a orgány veřejné moci povinná.

Datovou schránku zřizuje a spravuje ministerstvo vnitra. Jejím prostřednictvím je možné bezplatně posílat úřední dokumenty veřejným institucím a přijímat úřední dokumenty v elektronické podobě jako datové zprávy. Hospodářská komora dlouhodobě propaguje zjednodušení komunikace podnikatelů s orgány státní správy, a proto připravila jak pro podnikatele, tak i ostatní zájemce cyklus seminářů na téma implementace datových schránek.

Hlavním cílem těchto kurzů je ukázat účastníkům, jak mohou rychle, levně a spolehlivě využít služby veřejné správy, ucelenou formou je seznámit s právními aspekty zavádění datových schránek, s možnostmi jejich využití a ukázat, jak se používají v praxi.

Kontaktní místa veřejné správy včetně všech kanceláří Hospodářské komory zajišťují rovněž autorizovanou konverzi dokumentů, což znamená převedení papírového dokumentu do jeho elektronické verze a obráceně.

BRAND24

Aktuální informace o seminářích pořádaných Hospodářskou komorou najdete na webových stránkách www.komora.cz, detaily o termínech konání jsou k nalezení na adrese http://datovky.komora.cz/seminar.php. První seminář se uskutečnil minulý týden v Praze, tento týden je ve čtvrtek na řadě Pelhřimov a Ústí na Labem. Poslední semináře jsou naplánované na 21. října ve Zlíně.

Cena školení je 950 korun bez daně z přidané hodnoty, pro členy komory 750 korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).