Menu Zavřít

Hospodářská komora

2. 12. 2008
Autor: Euro.cz

Komora vítá snižování zátěže

Hospodářská komora České republiky vítá vládou schválený upravený Plán snižování administrativní zátěže podnikatelů do roku 2010, který předložil ministr průmyslu a obchodu Martin Říman. Materiál konkretizuje jednotlivé úkoly Plánu snižování administrativní zátěže podnikatelů do roku 2010, a to včetně způsobu a termínů pro jejich splnění v jednotlivých rezortech – ministerstva financí, ministerstva průmyslu, ministerstva práce a sociálních věcí, ministerstva zahraničí, ministerstva zemědělství a ministerstva životního prostředí.

BRAND24

„Hospodářská komora České republiky dlouhodobě prosazuje snižování administrativní zátěže a kvituje snahu vlády snížit administrativní zátěž právě u podnikatelů. Doufáme, že do realizace snížit do roku 2010 zátěž podnikatelů nejméně o 20 procent se tak aktivně jako ministerstvo průmyslu zapojí i ostatní rezorty a ústřední orgány státní správy. V tomto kontextu můžeme vyzdvihnout i aktivitu ministerstva práce a sociálních věcí, které ustanovilo expertní skupinu pro práci na tomto úkolu,“ říká Petr Kužel, prezident Hospodářské komory České republiky. „Očekáváme, že podobně se k snižování administrativní zátěže postaví i Evropská unie a že tak v této věci nezůstane pozadu. Je třeba si uvědomit, že dnes se téměř 50 procent z celkového počtu povinností tvoří právě v Bruselu a opírá se o povinnosti, které jsou založeny na právu Evropské unie,“ doplňuje Petr Kužel. Výše uvedených šest rezortů uspoří podnikatelům minimálně 16,7 miliardy korun za rok, což představuje více než dvacetiprocentní snížení administrativní zátěže.

Plánem snižování administrativní zátěže podnikatelů do roku 2010 se pravidelně zabývala na svých zasedáních Podnikatelská rada zřízená při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR, jejímž členem je i Hospodářská komora České republiky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).