Menu Zavřít

Hospodářská komora

4. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Rada podpoří projekty v arabských zemích.

Rada podpoří projekty v arabských zemích

Hospodářská komora ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy zakládá novou platformu pro podporu česko-arabských obchodních a hospodářských vztahů a podnikatelských aktivit, Česko-arabskou podnikatelskou radu.

Přípravného zasedání se zúčastnily více než tři desítky českých společností, zástupci Svazu a ministerstva průmyslu a obchodu. Mezi podnikateli a zájemci o spolupráci v radě byly převážně firmy, které mají bohaté zkušenosti z obchodní činnosti a projektů v arabských zemích. Česko-arabská podnikatelská rada má podporu Rady arabských velvyslanců v Praze a Federace průmyslových a obchodních a zemědělských komor arabských zemí v Bejrútu.

Předsedou přípravného výboru byl zvolen Jiří F. Grund, prezident firmy Grund a předseda Česko-saúdského a Česko-libanonského hospodářského výboru při hospodářské komoře.

„Česko-arabská podnikatelská rada má ambici stát se subjektem, který bude podporovat vzájemnou spolupráci s arabskými zeměmi, napomáhat českým subjektům při hledání a podpoře obchodních příležitostí a kontaktů v arabském světě, organizovat akce zaměřené na podporu exportu a poskytovat další služby orientované na rozvoj ekonomické spolupráce s tímto regionem,“ říká prezident komory Jaromír Drábek.

BRAND24

Rada bude mít široký záběr, protože může využívat zkušeností a kontaktů obou podnikatelských organizací. „Propojení našeho ,know-how‘ a k tomu podpora arabských diplomatů i dalších význačných představitelů arabského světa v ČR je zárukou vzniku respektovaného subjektu, který bude působit efektivně ve prospěch českých firem a podnikatelů,“ upřesnila zástupkyně generálního ředitele Svazu průmyslu a dopravy Dagmar Kuchtová.

Aktuální plán podnikatelských misí a akcí s arabskými teritorii v roce 2008 je na stránkách www.komora.cz a www.spcr.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).