Menu Zavřít

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA

6. 11. 2006
Autor: Euro.cz

RŮST MINIMÁLNÍ MZDY JE NEBEZPEČNÝMinimální mzda, zákoník práce a další instrumenty k „ochraně“ zaměstnanců jsou v Česku politicky zneužívány. Žijeme ve státě, kde se sbírat body u zaměstnanců vyplatí, protože polovinu desetimilionového obyvatelstva tvoří právě oni.

RŮST MINIMÁLNÍ MZDY JE NEBEZPEČNÝ

Minimální mzda, zákoník práce a další instrumenty k „ochraně“ zaměstnanců jsou v Česku politicky zneužívány. Žijeme ve státě, kde se sbírat body u zaměstnanců vyplatí, protože polovinu desetimilionového obyvatelstva tvoří právě oni. Pro některé strany se to stalo nepsaným pravidlem bez ohledu na ty, kteří lidem práci dávají, a ty, kteří se rozhodli postarat se o sebe sami. Odborářské organizace neváhají vyvolávat hysterii a zaměstnavatele vystavovat ve světle hyenismu. V marxistických termínech třídního boje vyzývají k demonstracím a neváhají vykřikovat polopravdy i vyložené lži, aby zmobilizovaly davy.

Minimální mzda a její skokový růst je skutečným problémem, má reálné hrozby a dopady na ekonomiku. Nejde o uměle vytvořenou kauzu, nepramení z krkavčí touhy podnikatelů odírat své zaměstnance.

Invektivy na Hospodářskou komoru ČR i na moji osobu uváděné odborovými předáky v mediích jsou nepravdivé. Pokud předseda ČMKOS Milan Štěch tvrdí, že „volám po volnější normě pro zaměstnavatele, aby mohli zaměstnance kdykoli propustit, aby neexistovala minimální mzda, aby prostě neměli vůči zaměstnanci žádné závazky vyplývající ze zákona“, pak vědomě lže.

BRAND24

Požadujeme takovou úpravu pracovněprávních vztahů, která umožní rozvoj podnikání, rozvoj ekonomiky celé ČR, zajistí dostatek pracovních míst a prosperitu firem, které zajišťují pracovní místa a živí státní rozpočet daněmi. Pokud pan Štěch problém personifikuje a politizuje, pak bych mu rád připomněl, že je členem ČSSD a je od něho přinejmenším velmi zvláštní slyšet, že Hospodářská komora ČR hájí zájmy KDU-ČSL, protože jsem za tuto stranu kandidoval jako nezávislý kandidát v parlamentních volbách. Znamená to snad, že odborové organizace prosazují zájmy sociální demokracie?

Tuto část připravuje Hospodářská komora ČR

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).