Menu Zavřít

Hledáte práci? Banky a pojišťovny budou najímat po stovkách

28. 3. 2011
Autor: profit

Tuzemské banky a pojišťovny plánují zaměstnat v následujícím roce tisíce lidí. Velká část z nich však najde uplatnění pouze na živnostenský list, hlavně jako finanční poradci.

Foto: Profimedia.cz

Zřejmě největší náborové plány má Česká pojišťovna. Ta má nyní zhruba 4000 zaměstnanců a 6000 vlastních pojišťovacích agentů, kteří pracují na živnostenský list. „V tomto roce plánujeme nabrat 2000 nových lidí do obchodní služby,“ uvedl její mluvčí Tomáš Zavoral. V současné době podle něj pojišťovna intenzivně přijímá poradce a manažery obchodních týmů. “Jsou to lidé pracující na živnostenský list, ale výhradně pro Českou pojišťovnu,“ dodal Zavoral.

K rozšiřování, a to nejenom v zaměstnanecké oblasti, se chystá také Raiffeisenbank. Ta má nyní zhruba 2800 zaměstnanců. Nábor souvisí s plánem banky na otevření několika desítek nových poboček v letošním roce. „Letos chceme nabrat několik set lidí určených především na obsluhu klientů s vyššími příjmy,“ sdělil ČTK mluvčí banky Tomáš Kofroň. Společnost tak hledá hlavně osobní poradce a bankéře. “Kromě toho nabíráme i nové experty v oblasti IT, kteří nám pomůžou s přípravami na spuštění nového IT systému v příštím roce,“ dodal Kofroň.

Na obsluhu klientů s vyššími příjmy se při hledání nových zaměstnanců hodlá zaměřit také Česká spořitelna. Celá skupina ČS měla ke konci loňského roku zhruba 10 700 zaměstnanců. “V současné chvíli se zaměřujeme na nábor zaměstnanců pro naši nově vzniklou značku pro bonitní klientelu ČS Premier,“ upřesnil Jan Holinka z tiskového centra spořitelny. Nyní má banka pro tento typ klientů dvě pobočky v Praze a jednu v Brně a plánuje k nim přidat po jedné nové pobočce ČS Premier v metropoli a Ostravě.

Podle Holinky však u České spořitelny nebude zvyšování počtu zaměstnanců nijak výrazné. “Z interních analýz sledujeme mírně se oživující poptávku na trhu práce, která ve svém důsledku může vyšší náborovou aktivitu přinést, nicméně o výrazném trendu hovořit nelze,“ upřesnil.

Poměrně výrazně hodlá nabírat i stavební spořitelna Wüstenrot. Na pozice finančních poradců na živnostenský list chce letos najmout až 344 lidí. Desítky až stovky zaměstnanců budou přijímat také další banky. “V tomto roce plánujeme zvýšit počet zaměstnanců v řádu několika desítek, a to zejména v souvislosti s plánovaným dalším rozšiřováním pobočkové sítě,“ uvedl mluvčí GE Money Bank Pavel Zúbek. GE Money Bank měla ke konci září loňského roku zhruba 3400 zaměstnanců.

BRAND24

V každém měsíci nabíráme desítky nových zaměstnanců,“ odpověděl na dotaz ČTK Tomáš Pavlík z UniCredit Bank, která zaměstnává více než 1700 lidí. Také u ní je rozšiřování počtu zaměstnanců spojeno s otevíráním nových obchodních míst. Nejčastěji hledá manažery poboček, bankovní poradce, komerční bankéře nebo akviziční bankéře. “Jelikož se expanze naší banky týká velkého množství regionů, probíhá nábor prakticky po většině území,“ dodal Pavlík.

Se zvýšením počtu pracovníků především v oblasti obchodních útvarů počítá i Volksbank. “Půjde o desítky nových pracovníků, a to ve všech regionech působení banky,“ řekla její mluvčí Lucie Hálová.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).