Menu Zavřít

Hledání práce zas o něco jednodušší, nevzdávejte to a vyzkoušejte!

26. 11. 2009
Autor: profit

Dali jste si na začátku roku předsevzetí, že si najdete novou, lepší a zajímavější práci, než jste měli dosud? Že jste to ještě nestihli? Nevadí, je právě nejvyšší čas všechno napravit!

Autor: Martin Siebert

Podle nejčerstvějších informací volných míst na internetu zas konečně přibývá! Že by byla krize na ústupu? Když budete vytrvalé, určitě se na vás štěstí pousměje. Nesmíte se hlavně nechat odradit prvními nezdary, což není vůbec jednoduché, ale je to jediná cesta k úspěchu, který se následně dostaví. Aby se vám lépe hledalo, snaží se i pracovní portály své služby vylepšovat.

Hledá se rovnou podle profese!

„Dříve jste museli hledat pracovní nabídky přes obor. Zatímco u oboru můžeme tápat, svou profesi zná každý. Teď stačí, když napíšete slovo „asistentka“ nebo „šička“, a vyhledávač jde sám hledat do příslušných oborů. Stejná profese může být zatříděná ve více oborech – on to najde,“ prozrazuje Jana Skalová, pracovní specialistka serveru práce.cz. „V téhle souvislosti je třeba zmínit ještě jednu věc - na portálu je teď Encyklopedie profesí, která obsahuje 430 povolání s popisem náplně práce, to uchazeči nikde jinde na českém internetu nenajdou,“ doplňuje Skalová.

Výpis pozice už leccos prozradí

Chtěli byste vědět, co se zhruba skrývá pod názvem pracovní pozice, aniž byste se zdržovali jejím „rozklikáváním“? Nyní máte možnost opět zrychlit a zefektivnit vaše hledání. U výpisu pozic odteď naleznete krátkou popisku náplně pracovního místa, o které byste měli zájem se ucházet.

Mapky pro větší názornost

„Pokud se lépe orientujete v mapkách, jistě uvítáte novou službu, kdy se vám objeví u vámi vybrané pracovní pozice mapka s přesným místem pracoviště. Ušetří vám to tak čas během vašeho hledání,“ pokračuje Jana Skalová.

Poradna – praktické rady, které se vždy hodí**

BRAND24

Rubrika Poradny prošla velkou aktualizací. Naleznete v ní 8 sekcí - aktuální články, praktické rady (příprava na pohovor, odchod ze zaměstnání, co je dobré vědět před výběrem brigády a mnoho dalšího).

Více na Ladyzone.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).