Menu Zavřít

Hlavní silniční tahy budou do roku 2015

14. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Ministerstvo dopravy chce nejpozději do roku 2015 dokončit tuzemskou síť dálnic a hlavních silničních tahů v délce 2000 kilometrů. V současnosti je dostavena přibližně polovina. Uvedl to náměstek ministra dopravy Jiří Hodač. Mezi priority v této oblasti podle Hodače patří dostavba úseku na dálnici D8 přes České středohoří.

BRAND24

Ministerstvo dopravy chce nejpozději do roku 2015 dokončit tuzemskou síť dálnic a hlavních silničních tahů v délce 2000 kilometrů. V současnosti je dostavena přibližně polovina. Uvedl to náměstek ministra dopravy Jiří Hodač.

Mezi priority v této oblasti podle Hodače patří dostavba úseku na dálnici D8 přes České středohoří. Výběrové řízení na stavbu za 12 miliard korun chce Ředitelství silnic a dálnic vypsat do 14 dnů. Úsek by měl být dokončen v roce 2010. Dalšími prioritami jsou dostavba úseku rychlostní silnice R7 mezi Žatcem a Slaným a D47 z Lipníka přes Ostravu do Polska. V létě by mělo ŘSD vypsat tendr na firmu, která postaví dálnici D3 a bude ji dalších 30 let provozovat v rámci pilotního projektu partnerství veřejného a soukromého sektoru.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).