Menu Zavřít

Helmut Langanger dnes oznámil přechod do MND

20. 10. 2010
Autor: profit

Helmut Langanger patří mezi manažerskou špičku v oboru průzkumu a těžby ropy i zemního plynu a posledních 9 let byl CEO OMV Exploration & Production.

Foto: MND

Helmut Langanger, bývalý CEO OMV Exploration & Production, byl dnes jmenován místopředsedou představenstva MND a členem představenstva MND Exploration & Production. Ve své nové funkci bude odpovědný za veškeré aktivity skupiny MND v oblasti průzkumu a těžby ropy i zemního plynu a to nejen v České republice, ale i ve světě. Jeho příchod souvisí se strategií skupiny MND výrazně rozšířit své investice do průzkumu a těžby ve světě, v rámci které hodlá skupina v následujících letech investovat stovky milionů dolarů. Pod jeho vedením OMV E&P objevilo přes 25 ložisek a téměř zdesetinásobilo svou těžbu ropy a zemního plynu.

BRAND24

Karel Komárek, předseda představenstva MND k tomu řekl: “Helmut je jedním z nejúspěšnějších evropských manažerů v našem byznysu. Stál u mnoha mimořádně úspěšných investic OMV v Libyi, Severním moři, Pakistánu, Súdánu, Jemenu, Rumunsku a řadě dalších lokalit. Helmut do skupiny MND přináší své bohaté zkušenosti a jistě přispěje k realizaci našeho plánu mezinárodní expanze. Do jeho nové práce mu přeji mnoho úspěchů.

Sám Helmut Langanger ke svému příchodu do MND uvedl: “Po téměř deseti letech v čele OMV E&P jsem hledal nové pracovní výzvy. Nabídka Karla Komárka řídit E&P aktivity skupiny MND pro mě byla velmi atraktivní možností pro další realizaci. Skupina MND je finančně stabilní a kapitálově silná. Má ambiciózní, ale reálnou strategii expanze průzkumu a těžby a podmínky pro její naplnění. Mám veškeré podmínky k tomu, abych mohl uplatnit své dosavadní zkušenosti a z MND vybudoval respektovanou těžařskou firmu evropského rozměru.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).