Menu Zavřít

Hello, Stando, doly!

6. 5. 2011
Autor: Euro.cz

Glosa

BRAND24

Je to nekonečná hra na kočku a myš. To, že privatizace Mostecké uhelné společnosti (MUS) neproběhla regulérně, ví snad každý. Zatím se ale vyšetřovatelům nepodařilo popohnat k soudu ani kupce, kteří použili pro nákup peníze, jež jim nepatřily, ani ty, kteří tuto prazvláštní operaci umožnili.
A to se o prapodivném chystaném prodeji vědělo od začátku. Jistou shodou okolností ale k zásadnímu posunu ve vyšetřování celé věci došlo až ve chvíli, kdy se o případ začaly zajímat úřady ve Švýcarsku, kde se velká část peněz z MUS točila. Teď už připravují obžalobu.
Česká protikorupční policie se podle Mladé fronty Dnes vrací k rolím lidí kolem bývalého ministra vnitra a expremiéra Stanislava Grosse. Švýcarští vyšetřovatelé zjistili, že třem lidem z jeho nejbližšího okolí přišly na účty v zahraničí miliony korun. A hovoří o nich jako o provizi za prodej MUS.
Je správné se zpětně podívat na Grossovo pohádkové zbohatnutí. Právě jeho případ nevábně rozvoněl bažiny novodobé české politiky, které od té doby zatuchají stále víc a víc. Otázkou je, zda bude po zkušenostech z minula policejní deodorant skutečně účinný.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).