Menu Zavřít

Havlíčkobrodská radnice přestaví hlavní náměstí

6. 10. 2008
Autor: Euro.cz

Projekt na revitalizaci historického centra připravuje radnice v Havlíčkově Brodě.

TABLE { behavior: url(http://www.profit.cz/FCKeditor/editor/css/behaviors/showtableborders.htc) ; } A { behavior: url(http://www.profit.cz/FCKeditor/editor/css/behaviors/anchors.htc) ; } INPUT { behavior: url(http://www.profit.cz/FCKeditor/editor/css/behaviors/hiddenfield.htc) ; }

BRAND24

Pod Havlíčkovým náměstím bude postavena dosud chybějící dešťovákanalizace a další sítě budou opraveny, celá plocha se předláždí. „Díky úpravámse v této části města zklidní doprava,“ řekl místostarosta Libor Honzárek.Projekt za 80 milionů korun se začne uskutečňovat od příštího roku, pokud na nějměsto dostane evropskou dotaci.

Podle Honzárka by se Havlíčkovo náměstí mělo více vrátit ke své historickéfunkci. „Bylo to takzvané trhové náměstí určené pro shromažďování občanů. Měloby to být takové srdce města,“ řekl. Revitalizace centra se v Brodě chystáněkolik let. Původně se projekt týkal také Smetanova náměstí. Protože by alev takovém případě náklady stouply skoro na dvojnásobek, byly investice do těchtoploch zatím odloženy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).