Menu Zavřít

Hasičská vzájemná pojišťovna, a. s. (HVP)

31. 3. 2003
Autor: Euro.cz

patří mezi univerzální pojišťovny nabízející svým klientům širokou škálu pojistných produktů. Na pojistném trhu v České republice působí již přes deset let, nicméně její historie sahá až do 19. století. Současně je řádným členem České asociace pojišťoven.

Jak již název této pojišťovny napovídá, tato finanční instituce byla původně založena na podporu hasičstva. Její nynější klientelu tedy do značné míry tvoří právě hasiči. A to jak přímo hasičské sbory, tak i soukromé osoby z řad hasičstva. Sami členové hasičských sborů z podstaty HVP tedy požívají výhodnějších pojistných sazeb a vyššího krytí případných škod. Současně mají možnost spolupracovat s HVP i na obchodní bázi. Vedle pojištění soukromých osob, hasičských sborů, majetku obcí a úřadů disponuje HVP také spektrem zajímavých produktů pro podnikatelskou sféru - ať již z řad drobných podnikatelů či větších firem. Zde jsou vhodně uplatňovány výhodné balíčky pojistných produktů složených dle individuálních potřeb klienta. Hasičská vzájemná pojišťovna, a.s. partnersky spolupracuje se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a Českou podnikatelskou pojišťovnou na produktech kompletního cestovního pojištění, zdravotního připojištění a dále zákonného pojištění vozidel.

Na aktuální nabídku pojištění jsme se zeptali tiskového mluvčího HVP pana Tomáše Fomenka:

* Jak byste čtenářům uvedl Hasičskou vzájemnou pojišťovnu?

Je stabilní pojišťovnou s dlouhodobou tradicí s ryze českým kapitálem. Na českém pojistném trhu si udržuje svou stálou pozici. V oblasti likvidace pojistných událostí je mezi prvními pojišťovnami z hlediska vyřízenosti případů.

* Co může nabídnout vaše pojišťovna zájemcům o majetkové pojištění?

V dnešní době plošného zvyšování úrovně sazeb u tohoto druhu pojistného HVP u běžného pojištění sazby nemění. Nabízíme tedy výhodné a kvalitní pojištění jak majetkové, tak i odpovědnostní, životní, důchodové, cestovní a úrazové.

* Jakým způsobem tvoříte pojistné sazby u majetkového pojištění?

Pojistné tvoříme analyticky podle potřeb klienta a stanovujeme tak to nejvhodnější pojištění, tedy bez nadbytečných rizik. Takto si dlouhodobě udržujeme nízké sazby pojistného. Stejným způsobem přistupujeme i k tvorbě pojistek s vyšším rizikem, jakými jsou například případy povodňových oblastí.

CONTENT24

* Máte pro čtenáře nějakou zvláštní nabídku?

Nyní můžeme nabídnout zajímavé jednorázové zvýhodnění při uzavření nové pojistné smlouvy majetkového pojištění. Další informace rádi poskytneme na pobočkách Hasičské vzájemné pojišťovny nebo na místních sborech dobrovolných hasičů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).