HARMONIE CHUTÍ

19. dubna 2004, 00:00 - admin
19. dubna 2004, 00:00

Listové těsto si můžeme připravit doma, ale je to velmi pracné. Zvolte tedy raději těsto hotové (chlazené je lepší, než mražené) a soustřeďte se na přípravu náplně. Na másle zpěňte cibulku, přidejte mleté maso a pokrájená kuřecí játra, osolte, opepřete, podlijte vodou a krátce poduste.

RYCHLÉ PIROHY S KUŘECÍMI JÁTRY Listové těsto rozvalte, pokrájejte na čtverce a naplňte masovou směsí, okraje každého čtverce potřete rozšlehaným vajíčkem a pak teprve přeložte pirožky do tvaru. Okraje pečlivě přitiskněte. Pirožky potřete vajíčkem, posypte sezamem. Listové těsto se v průběhu pečení (cca 20 minut v rozpálené troubě) nesmí zchladit, jinak by pokleslo. ZAJÍMAVÉ KOMBINACE S MLETÝM MASEM**

Zeleninová směs s oreganem: mleté maso, cibule, česnek, loupaná rajčata, bílá paprika, lilky nebo cukety, oregano, sůl, pepř Kořeněná bylinková směs: mleté maso, cibule, česnek, šalvěj, rozmarýn, mletá paprika, mletý muškátový oříšek, sůl Zelená směs s balkánským sýrem: mleté maso, pokrájený listový špenát (nejlépe čerstvý), cibule, balkánský sýr, česnek, sůl, pepř Pokud chcete mleté maso tvarovat, nezapomeňte k uvedeným kombinacím přidat vajíčko a trochu strouhanky nebo máčené housky.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít