HARMONIE CHUTÍ

19. dubna 2004, 00:00 - admin
19. dubna 2004, 00:00

Listové těsto si můžeme připravit doma, ale je to velmi pracné. Zvolte tedy raději těsto hotové (chlazené je lepší, než mražené) a soustřeďte se na přípravu náplně. Na másle zpěňte cibulku, přidejte mleté maso a pokrájená kuřecí játra, osolte, opepřete, podlijte vodou a krátce poduste.

RYCHLÉ PIROHY S KUŘECÍMI JÁTRY Listové těsto rozvalte, pokrájejte na čtverce a naplňte masovou směsí, okraje každého čtverce potřete rozšlehaným vajíčkem a pak teprve přeložte pirožky do tvaru. Okraje pečlivě přitiskněte. Pirožky potřete vajíčkem, posypte sezamem. Listové těsto se v průběhu pečení (cca 20 minut v rozpálené troubě) nesmí zchladit, jinak by pokleslo. ZAJÍMAVÉ KOMBINACE S MLETÝM MASEM**

Zeleninová směs s oreganem: mleté maso, cibule, česnek, loupaná rajčata, bílá paprika, lilky nebo cukety, oregano, sůl, pepř Kořeněná bylinková směs: mleté maso, cibule, česnek, šalvěj, rozmarýn, mletá paprika, mletý muškátový oříšek, sůl Zelená směs s balkánským sýrem: mleté maso, pokrájený listový špenát (nejlépe čerstvý), cibule, balkánský sýr, česnek, sůl, pepř Pokud chcete mleté maso tvarovat, nezapomeňte k uvedeným kombinacím přidat vajíčko a trochu strouhanky nebo máčené housky.

Mohlo by vás zajímat

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

Hry pro příležitostné hráče