HARMONIE CHUTÍ

27. října 2003, 00:00 - admin
27. října 2003, 00:00

3-4 vařené tygří krevetky, 2 lžíce bílého vína, 1 krajíček bílého chleba, 80 gramů másla Shrimp de Jonghe,1 osminka citrónu. Na dno mělké kulaté nebo oválné gratinky dáme tenký krajíček bílého chleba. Chleba navlhčíme bílým vínem a navrch dáme 4 horizontálně rozpůlené krevetky.

SHRIMP DE JONGHE

Krevetky pokryjeme tenkými plátky Shrimp de Jonghe másla, tak aby všechny krevetky byly dobře pokryté. Před podáváním zapékáme tento pokrm v horké troubě, ale nejlépe pod salamandrem nebo pod grilem, až se máslo opeče dozlatova. Podáváme je horké s osminkou citronu. Počet krevetek se řídí jejich vahou, lépe řečeno velikostí krevetek. Místo krevetek můžeme použít i hřebenatky (scallops).

MÁSLO SHRIMP DE JONGHE

200g másla, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky drceného česneku, 2 lžíce jemně sekané cibule, 1 lžička sekané zelené petrželky, 1/2 lžičky estragonu, špetka muškátového oříšku, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého bílého pepře, 1-2 šálky jemné strouhanky. V mixeru rozsekáme cibuli. Za neustálého šlehání přidáme máslo, koření a sůl. Zmírníme rychlost a zvolna vmícháme strouhanku a víno, abychom získali vláčnou hmotu. Hmotu dáme na fólii, srolujeme jako salám a uložíme do mrazáku až do použití.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít