HARMONIE CHUTÍ

29. září 2003, 00:00 - admin
29. září 2003, 00:00

Chop suey, když se to tak vezme, není nic jiného než zbytky masa nebo drůbeže, ke kterým se přidají zbytky zelenin, vše se dobře okoření, zalije zálivkou a hotovo! Kuřecí (nebo kterékoliv jiné) maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, obalíme v máčeném škrobu smíchaném s rozšlehaným vejcem a v hluboké pánvi na horkém oleji orestujeme dozlatova.

CHOP SUEY

Přidáme na kousky krájenou cibuli a žampiony, rychle zamícháme a prohodíme a zmírníme teplotu. Přidáme fazolové lusky, celer, oblanšírované brambory, nakrájené na kousky a 2 lžíce vývaru. Mícháme opatrně, až se vývar vydusí. Zalijeme zálivkou, přivedeme do varu a při opatrném míchání dusíme asi 2 minuty. Okraj pánve zakápneme několika kapkami oleje a pokrm přendáme na teplou mísu. Chop suey se podává s miskou dušené rýže. Sójová omáčka se podává zvlášť.

ZÁLIVKA K CHOP SUEY:

vývar - 3 lžíce

sójová omáčka - 1 lžička

bílé víno - 2 lžíce

wej-su - 1/2 lžičky

máčený škrob - 2 lžičky

Mohlo by vás zajímat

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

Hry pro příležitostné hráče