HARMONIE CHUTÍ

29. září 2003, 00:00 - admin
29. září 2003, 00:00

Chop suey, když se to tak vezme, není nic jiného než zbytky masa nebo drůbeže, ke kterým se přidají zbytky zelenin, vše se dobře okoření, zalije zálivkou a hotovo! Kuřecí (nebo kterékoliv jiné) maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, obalíme v máčeném škrobu smíchaném s rozšlehaným vejcem a v hluboké pánvi na horkém oleji orestujeme dozlatova.

CHOP SUEY

Přidáme na kousky krájenou cibuli a žampiony, rychle zamícháme a prohodíme a zmírníme teplotu. Přidáme fazolové lusky, celer, oblanšírované brambory, nakrájené na kousky a 2 lžíce vývaru. Mícháme opatrně, až se vývar vydusí. Zalijeme zálivkou, přivedeme do varu a při opatrném míchání dusíme asi 2 minuty. Okraj pánve zakápneme několika kapkami oleje a pokrm přendáme na teplou mísu. Chop suey se podává s miskou dušené rýže. Sójová omáčka se podává zvlášť.

ZÁLIVKA K CHOP SUEY:

vývar - 3 lžíce

sójová omáčka - 1 lžička

bílé víno - 2 lžíce

wej-su - 1/2 lžičky

máčený škrob - 2 lžičky

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Petr Čáp z GO parking: Jsme více než parkoviště

  • Krátké povídání s Dlouhým Vladimírem

  • Jiří Grund: Za předražené ceny mobilních tarifů mohou…

  • Firma s hypotékami za 22 miliard

  • Nejnadějnější český export: STRV vyvíjí z Prahy aplikace…

  • Petr Zahradník v Euro TV: Evropa se změní, brzo a hodně

  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít