HARMONIE CHUTÍ

08. prosince 2003, 00:00 - admin
08. prosince 2003, 00:00

Sencha - nejoblíbenější japonský čaj. Používají se mladé lístky z první sklizně. Bancha - japonský zelený čaj, je běžně dostupný a nepříliš drahý. Používají se lístky z poslední sklizně. Čaj Bancha je oblíben i jako doplněk k mikrobiotické stravě.

NĚKTERÉ DRUHY ZELENÉHO ČAJE

Sencha - nejoblíbenější japonský čaj. Používají se mladé lístky z první sklizně.

Bancha - japonský zelený čaj, je běžně dostupný a nepříliš drahý. Používají se lístky z poslední sklizně. Čaj Bancha je oblíben i jako doplněk k mikrobiotické stravě.

Darjeeling - v této oblasti Indie se pěstují především černé čaje, ale najdete i kvalitní zelené.

Gunpowder - běžný čínský zelený čaj, listy jsou stočené do malých kuliček, odtud pochází název „střelný prach“. Právě tento čaj se používá v severní Africe k přípravě proslulého zeleného čaje s mátou.

Yunnan green - čínský zelený čaj z oblasti Yunnan, proslulé i produkcí výborných černých čajů.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

Hry pro příležitostné hráče