HARMONIE CHUTÍ

10. listopadu 2003, 00:00 - admin
10. listopadu 2003, 00:00

160 g různých listových salátů 280 g hovězí svíčkové 100 g čerstvých broskví italský dressing, olivový olej 50 g strouhaného parmazánu sůl, mletý barevný pepř Hovězí svíčkovou obalíme v barevném pepři, osolíme a krátce zprudka opečeme na olivovém oleji tak, aby svíčková zůstala uvnitř syrová.

LISTOVÝ SALÁT SCARPACCIEM A BROSKVÍ

Maso necháme dobře vychladit a poté mírně promrznout v mrazáku, aby se nám dobře krájelo. Krájíme na velmi jemné plátky. Listové saláty natrháme na mísu nebo velký talíř, přidáme jemné plátky ze svíčkové, broskve nakrájené na kousky a hobliny parmezánu. Pokapeme vychlazeným italským dressingem.

AMERICKÝ SALÁT WALDORF

200 g celerových řapíků 500 g jablek 1/2 šálku jogurtové majonézy (např. Yofresh) 2 lžíce citrónové šťávy, sůl 1/2 hrnku vlašských ořechů 1/2 hrnku rozinek Celer nakrájíme na kostičky a ty pak na 1 minutu vložíme do vařící vody. Vodu poté slijeme a celer schladíme pod studenou vodou. Jablka nakrájíme na kostičky, přidáme k celeru spolu s citronovou šťávou a solí. Necháme odležet v lednici asi 1 hodinu, pak přidáme jogurtovou majonézu a zamícháme. Servírujeme posypané nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a rozinkami.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče