HARMONIE CHUTÍ

10. listopadu 2003, 00:00 - admin
10. listopadu 2003, 00:00

160 g různých listových salátů 280 g hovězí svíčkové 100 g čerstvých broskví italský dressing, olivový olej 50 g strouhaného parmazánu sůl, mletý barevný pepř Hovězí svíčkovou obalíme v barevném pepři, osolíme a krátce zprudka opečeme na olivovém oleji tak, aby svíčková zůstala uvnitř syrová.

LISTOVÝ SALÁT SCARPACCIEM A BROSKVÍ

Maso necháme dobře vychladit a poté mírně promrznout v mrazáku, aby se nám dobře krájelo. Krájíme na velmi jemné plátky. Listové saláty natrháme na mísu nebo velký talíř, přidáme jemné plátky ze svíčkové, broskve nakrájené na kousky a hobliny parmezánu. Pokapeme vychlazeným italským dressingem.

AMERICKÝ SALÁT WALDORF

200 g celerových řapíků 500 g jablek 1/2 šálku jogurtové majonézy (např. Yofresh) 2 lžíce citrónové šťávy, sůl 1/2 hrnku vlašských ořechů 1/2 hrnku rozinek Celer nakrájíme na kostičky a ty pak na 1 minutu vložíme do vařící vody. Vodu poté slijeme a celer schladíme pod studenou vodou. Jablka nakrájíme na kostičky, přidáme k celeru spolu s citronovou šťávou a solí. Necháme odležet v lednici asi 1 hodinu, pak přidáme jogurtovou majonézu a zamícháme. Servírujeme posypané nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a rozinkami.

Mohlo by vás zajímat

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

Hry pro příležitostné hráče