HARMONIE CHUTÍ

01. března 2004, 00:00 - admin
01. března 2004, 00:00

V tomto starém pořekadle je skryta otázka, na kterou není jednoznačná odpověď - neexistuje závazné pravidlo, zda do skotské whisky přidávat kostku ledu, či nikoliv. I v případě sodovky (minerálky, vody z vodovodu...) je volba pouze na vaší chuti.

Skotskou „s kockou“?

Mnoho odborníků tvrdí, že po přidání kapky vody se chuť whisky lépe rozvine - můžete si tedy vyzkoušet, zda vám to tak také připadá. Whisky ale můžete kombinovat i s lecčíms jiným.

Citrónová šťáva - tvoří spolu s whisky základ letního nápoje s názvem Cold Whisky Punch. Citronovou šťávu smícháme s cukrem, zalijeme horkou vodou a dáme vychladit. Přidáme whisky, zamícháme a znovu řádně vychladíme.

Vermut a whisky - to je další dobrá kombinace, viz například slavný Manhattan koktail.

Horká voda - grog z whisky připravíme stejně jako ten nejběžnější z rumu.

Zázvorová limonáda je další přísadou, kterou můžete vyzkoušet v kombinaci s whisky.

Černá káva, skotská whisky, cukr, smetana… když vyberete pořádně kouřový druh whisky, po „irské kávě“ ani nevzdechnete.

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče