HARMONIE CHUTÍ

01. března 2004, 00:00 - admin
01. března 2004, 00:00

V tomto starém pořekadle je skryta otázka, na kterou není jednoznačná odpověď - neexistuje závazné pravidlo, zda do skotské whisky přidávat kostku ledu, či nikoliv. I v případě sodovky (minerálky, vody z vodovodu...) je volba pouze na vaší chuti.

Skotskou „s kockou“?

Mnoho odborníků tvrdí, že po přidání kapky vody se chuť whisky lépe rozvine - můžete si tedy vyzkoušet, zda vám to tak také připadá. Whisky ale můžete kombinovat i s lecčíms jiným.

Citrónová šťáva - tvoří spolu s whisky základ letního nápoje s názvem Cold Whisky Punch. Citronovou šťávu smícháme s cukrem, zalijeme horkou vodou a dáme vychladit. Přidáme whisky, zamícháme a znovu řádně vychladíme.

Vermut a whisky - to je další dobrá kombinace, viz například slavný Manhattan koktail.

Horká voda - grog z whisky připravíme stejně jako ten nejběžnější z rumu.

Zázvorová limonáda je další přísadou, kterou můžete vyzkoušet v kombinaci s whisky.

Černá káva, skotská whisky, cukr, smetana… když vyberete pořádně kouřový druh whisky, po „irské kávě“ ani nevzdechnete.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít