HARMONIE CHUTÍ

22. března 2004, 00:00 - admin
22. března 2004, 00:00

Potřebujete: šálek hrubé mouky, 6 lžiček másla, šálek strouhaného sýru čedar (nejlépe Lye Cross Cheddar), vejce, mléko, lžičku mleté hořčice, špetku soli Prosejte mouku do mísy s hořčicí a soli. Vmíchejte máslo, přidejte čedar. Vmíchejte rozšlehané vejce a potřebné množství mléka, vyválejte a nakrájejte na tenké proužky.

SÝROVÉ PROVÁZKY

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C . Podávat můžete horké, studené, samotné nebo s omáčkou, do níž se namáčejí.

SÝROVÉ MUFINY

Potřebujete: 55 g másla, 200 g hladké mouky, prášek do pečiva (2 lžičky), 2 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, lžičku papriky,lžičku tymiánu, 2 vejce, 125 ml mléka a 55 g zralého čedaru nakrájeného na kostičky o velikosti 1 cm. Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte formu na devět kousků, nebo použijte papírové košíčky. Máslo nechejte roztavit. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, cukr, sůl a papriku. V jiné misce smíchejte vejce, máslo, mléko a tymián. Nalijte mléčnou směs do moučné a zlehka promíchejte (jen tolik, aby se mouka provlhčila). Lžící naplňte formičky, nejprve trochu těsta, pak přidejte čtverečky sýru a přikryjte těstem. Pečte asi 25 minut, nechejte 5 minut zchladnout. Poté již můžete mufiny vyklopit a jíst. Nejlépe chutnají ještě teplé.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

Hry pro příležitostné hráče