HARMONIE CHUTÍ

13. října 2003, 00:00 - (kk)
13. října 2003, 00:00

V kastrolu zpěníme na másle na jemno nakrájenou cibulku. Vložíme čerstvé hříbky nakrájené na plátky, osolíme a okmínujeme. Dusíme asi 15 minut, občas promícháme (houby pustí vodu). Tuto šťávu z větší části slijeme, a místo ní přidáme horkou smetanu. Ještě pět minut dusíme za občasného míchání.

HŘÍBKY NA SMETANĚ

Hotový pokrm sypeme zelenou petrželkou, podáváme s brambory.

SMAŽENÉ ŽAMPIONY VE VINNÉM TĚSTÍČKU

Dvě vejce rozmícháme s 1,5 dl mléka a dvěma lžícemi vína, ochutíme solí a špetkou mletého muškátového květu. Umícháme hladké těstíčko. Asi půl kilogramu žampionů oloupeme (stáhneme měkkou bílou slupku), obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

RAJČATA PLNĚNÁ HOUBOVOU SMAŽENICÍ

Připravíme smaženici: na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájené houby, mletý kmín a sůl, podusíme a necháme vydusit vodu, kterou houby pustily. Přidáme vejce (přibližně jedno na 150 g hub), ještě podusíme a opepříme. Vmícháme lžičku nasekané bazalky. Seřízneme vršky rajčat, vnitřek vydlabeme a naplníme smaženicí. Nastrouháme tvrdý sýr a naplněná rajčata posypeme. Dáme na chvíli zapéct do rozpálené trouby. Podáváme se zeleninovým salátem, který smaženici „odlehčí“.

Mohlo by vás zajímat

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

Hry pro příležitostné hráče