HARMONIE CHUTÍ

22. září 2003, 00:00 - admin
22. září 2003, 00:00

Je to oblíbená pochoutka ze Španělska. Vezmete "masité" španělské rajče a rozkrojíte ho - ale pozor ne podélně, leč napříč. Bagetu rozříznete podélně. Půlku rajčete vezmete do dlaně a rozetřete jej na bagetu. Zrovna tak druhou půlku. Slupky i s vymačkanou dužninou Španělé vyhazují, ale můžete je klidně sníst.

CHLÉB S RAJČATY

Bagetu pokapete olivovým olejem (měl by to být panenský, nejlépe tradiční španělské značky Borges nebo Carbonell) a posolíte. Můžete rovnou konzumovat, pokud jste však odpůrce vegetariánství, položte si na bagetu ještě plátek španělské sušené šunky jamón serrano (obdoba parmské šunky).

ČESKÝ CHLEBÍČEK S RAJČATY

Veku namažete zlehka máslem. Nakrájíte rajčata na plátky a obložíte veku. Osolíte, posypete nasekanou jarní cibulkou a navrch dáte kopeček majonézy.

BLOODY MARY

Připravíme ji tak, že ve sklenici nebo šejkru smícháme 12 cl šťávy z rajčat, 50 ml vodky a 10 ml citronové šťávy, ochutíme worcestrovou omáčkou, tabaskem, solí a pepřem a nalijeme na led. Vodku můžete vynechat a máte skvělý koktail pro abstinenty.

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Petr Čáp z GO parking: Jsme více než parkoviště

  • Krátké povídání s Dlouhým Vladimírem

  • Jiří Grund: Za předražené ceny mobilních tarifů mohou…

  • Firma s hypotékami za 22 miliard

  • Nejnadějnější český export: STRV vyvíjí z Prahy aplikace…

  • Petr Zahradník v Euro TV: Evropa se změní, brzo a hodně

  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít