HARMONIE CHUTÍ

22. září 2003, 00:00 - admin
22. září 2003, 00:00

Je to oblíbená pochoutka ze Španělska. Vezmete "masité" španělské rajče a rozkrojíte ho - ale pozor ne podélně, leč napříč. Bagetu rozříznete podélně. Půlku rajčete vezmete do dlaně a rozetřete jej na bagetu. Zrovna tak druhou půlku. Slupky i s vymačkanou dužninou Španělé vyhazují, ale můžete je klidně sníst.

CHLÉB S RAJČATY

Bagetu pokapete olivovým olejem (měl by to být panenský, nejlépe tradiční španělské značky Borges nebo Carbonell) a posolíte. Můžete rovnou konzumovat, pokud jste však odpůrce vegetariánství, položte si na bagetu ještě plátek španělské sušené šunky jamón serrano (obdoba parmské šunky).

ČESKÝ CHLEBÍČEK S RAJČATY

Veku namažete zlehka máslem. Nakrájíte rajčata na plátky a obložíte veku. Osolíte, posypete nasekanou jarní cibulkou a navrch dáte kopeček majonézy.

BLOODY MARY

Připravíme ji tak, že ve sklenici nebo šejkru smícháme 12 cl šťávy z rajčat, 50 ml vodky a 10 ml citronové šťávy, ochutíme worcestrovou omáčkou, tabaskem, solí a pepřem a nalijeme na led. Vodku můžete vynechat a máte skvělý koktail pro abstinenty.

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče