HARMONIE CHUTÍ

24. listopadu 2003, 00:00 - admin
24. listopadu 2003, 00:00

Potřebujete dvě avokáda, 100 gramů vyloupaných krevet a bylinkovou zálivku. Zálivku připravíte v mixéru smícháním 25 g petrželky, 15 g máty a pažitky, tří nasekaných listů šťovíku, 150 ml bílého jogurtu, dvou lžíc olivového oleje, šťávy z půlky citronu, lžičky medu, půl lžičky soli a pepře.

AVOKÁDO SE ZÁLIVKOU Z BYLINEK

Avokádo rozpůlíte, vydlabete dužinu a nakrájíte jí na kousky. V misce smícháte s krevetami a čtyřmi lžícemi zálivky. Podává se s celozrnným chlebem a máslem.

CHLEBÍČKY S AVOKÁDEM PO IZRAELSKU

Dužinu z avokáda smícháme s 200 g tuňáka z konzervy, nasekanou půlkou cibule a dvěma natvrdo uvařenými, nadrobno krájenými vejci, ochutíme solí pepřem, citronovou šťávou a špetkou cukru. Směs se natírá na krajíčky bílého chleba nebo krekry.

AVOKÁDOVÁ POLÉVKA

Dužinu ze tří zralých avokád rozmixujeme s 1/8 l smetany. Mezitím přivedeme k varu 3/4 litru drůbežího vývaru. Odstavíme ho ze sporáku a vmícháme do něj avokádové pyré. Polévku ochutíme dvěma lžícemi suchého sherry, solí a pepřem. Udržujeme ji teplou. Ze čtyř lžic kukuřičné mouky, soli a malého množství vody připravíme tuhé těsto. To vyválíme na 3 cm silnou placku. Na železné pánvičce ji opečete z obou stran. Po té ji zavineme a nakrájíme na tenké proužky, které vložíme do polévky.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče