Menu Zavřít

HARMONIE CHUTÍ

13. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Potřebujete: 60 g másla, velkou cibuli, 300 g vařeného kuřete vmalých kouscích, 600 ml kuřecího vývaru, lžíci sekaného čerstvého estragonu (můžete jej nahradit estragonem sušeným nebo petrželkou), sůl, pepř a krutony.

KUŘECÍ KRÉM

Ve velkém kastrolu smažte 3 minuty na másle jemně nakrájenou cibuli. Přidejte kuře a 300 ml vývaru. Přiveďte k varu a vařte 20 minut. Vše rozmixujte v mixéru. Přilijte zbylý vývar a ochuťte solí a pepřem. Přidejte smetanu a estragon. Podávejte s osmaženými krutony bílého chleba.

KUŘECÍ KRÉM S POMERANČI

BRAND24

Potřebujete: 250 g kuřecích prsíček bez kůže, 3 pomeranče, 2 mrkve, řapíkatý celer, 8 šalotek, 150 ml smetany,60 g másla, 1200 ml kuřecího vývaru, sůl, pepř, petrželku, plátky pomeranče na ozdobu.

Mrkev, šalotky a řapíkatý celer nakrájejte na kolečka, maso na kostičky. Máslo rozehřejte v hrnci a postupně přidejte šalotky, zeleninu a maso. Vařte 8 minut. Pomeranče oloupejte a kůru povařte 3 minuty ve vodě. Z pomerančů vymačkejte šťávu, kterou spolu skůrou přidejte do hrnce. Na mírném ohni vařte 50 minut, nechejte vychladnout a rozmixujte v mixéru. Vraťte polévku do hrnce, zahřejte, ochuťte solí, pepřem a vmíchejte smetanu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).