HARMONIE CHUTÍ

18. listopadu 2003, 00:00 - (kk)
18. listopadu 2003, 00:00

POHÁR S MANDARINKAMI 500 g tvarohu vyšleháme dohladka se 100g cukru, smícháme s nakrájenými kompotovanými mandarinkami a ušlehanou šlehačkou (2 dcl). Krém rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Zdobíme několika dílky mandarinek, pro dospělé přeléváme lžící kvalitního rumu.

POHÁR S MANDARINKAMI

500 g tvarohu vyšleháme dohladka se 100g cukru, smícháme s nakrájenými kompotovanými mandarinkami a ušlehanou šlehačkou (2 dcl). Krém rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Zdobíme několika dílky mandarinek, pro dospělé přeléváme lžící kvalitního rumu.

 

HRUŠKOVÝ SALÁT S MANDLEMI

Dvě lžíce medu rozmícháme se šťávou z půlky citronu. Hrušky nakrájíme na poměrně tenké srpečky, které vějířovitě rozložíme na talíř, přelijeme medovou zálivkou. Dezert na půlhodiny vložíme do chladničky rozležet, a před podáváním posypeme mandlovými lupínky.

OVESNÉ VLOČKY V ČOKOLÁDĚ

Na pánvi rozpustíme asi 20 g másla, přidáme tři lžíce cukru, chvíli mícháme, než se cukr rozpustí, a nasypeme 200 g ovesných vloček. Na mírném plameni občas promícháme, dokud vločky nezískají zlatavou barvu a karamelovou vůni. Poté odstavíme z ohně a do ještě horkých vloček vmícháme 100 g hořké čokolády. Než čokoláda obalí vločky a ztuhne, ještě párkrát promícháme. S kopečkem šlehačky či zmrzliny je to také skvělý dezert.

Mohlo by vás zajímat

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

  • Daniel Stein Kubín: Slova jsou jen slova, surf a poušť…

Hry pro příležitostné hráče