HARMONIE CHUTÍ

18. listopadu 2003, 00:00 - (kk)
18. listopadu 2003, 00:00

POHÁR S MANDARINKAMI 500 g tvarohu vyšleháme dohladka se 100g cukru, smícháme s nakrájenými kompotovanými mandarinkami a ušlehanou šlehačkou (2 dcl). Krém rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Zdobíme několika dílky mandarinek, pro dospělé přeléváme lžící kvalitního rumu.

POHÁR S MANDARINKAMI

500 g tvarohu vyšleháme dohladka se 100g cukru, smícháme s nakrájenými kompotovanými mandarinkami a ušlehanou šlehačkou (2 dcl). Krém rozdělíme do pohárů a dáme vychladit. Zdobíme několika dílky mandarinek, pro dospělé přeléváme lžící kvalitního rumu.

 

HRUŠKOVÝ SALÁT S MANDLEMI

Dvě lžíce medu rozmícháme se šťávou z půlky citronu. Hrušky nakrájíme na poměrně tenké srpečky, které vějířovitě rozložíme na talíř, přelijeme medovou zálivkou. Dezert na půlhodiny vložíme do chladničky rozležet, a před podáváním posypeme mandlovými lupínky.

OVESNÉ VLOČKY V ČOKOLÁDĚ

Na pánvi rozpustíme asi 20 g másla, přidáme tři lžíce cukru, chvíli mícháme, než se cukr rozpustí, a nasypeme 200 g ovesných vloček. Na mírném plameni občas promícháme, dokud vločky nezískají zlatavou barvu a karamelovou vůni. Poté odstavíme z ohně a do ještě horkých vloček vmícháme 100 g hořké čokolády. Než čokoláda obalí vločky a ztuhne, ještě párkrát promícháme. S kopečkem šlehačky či zmrzliny je to také skvělý dezert.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče