HARMONIE CHUTÍ

19. ledna 2004, 00:00 - admin
19. ledna 2004, 00:00

Pro 4 osoby. V osolené vodě uvařte asi 350 g těstovin, ideální jsou fettuccine, ale můžete použít i jiný druh. Mezitím si připravte dvě lžíce másla, 300 ml smetany, 50 g parmazánu (plus další na posypání) a dvě lžíce nasekané petrželky. Ve velké ohnivzdorné míse rozpusťte máslo, přidejte smetanu a parmazán.

PASTA ALFREDO Ochuťte solí a pepřem. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Těstoviny přidejte do omáčky spolu s petrželkou. Podávejte s miskou parmazánu. FETTUCCINE S OMÁČKOU ZE DVOU SÝRŮ A PAŽITKY Těstoviny uvařte a sceďte. V kastrolu zahřejete 175 ml smetany, přidejte 125 g sýra ricotta a 60 g strouhaného parmazánu. Zahřívejte asi 3 minuty, až se vytvoří krémová omáčka. Těsně předtím, než do ní zamícháte těstoviny, přidejte malý svazek nadrobno nakrájené pažitky. SALÁT Z HRUŠEK A PARMAZÁNU

Pro čtyři osoby potřebujete 3 zralé hrušky, 2 lžičky citronové šťávy, 3 lžíce ořechového oleje, 115 g rokety, 75 g parmazánu nastrouhaného na větší hobliny, pepř a toustový chléb jako přílohu. Hrušky oloupejte a zbavte jádřince. Nakrájejte je na tenké plátky a pokapejte citronovou šťávou, aby dužina nezhnědla. Přidejte listy rokety (můžete vynechat), vše oroste olejem a promíchejte. Salát rozdělte na talíře, přidejte parmazánové hobliny a ochuťte čerstvě mletým pepřem.

Mohlo by vás zajímat

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

Hry pro příležitostné hráče