HARMONIE CHUTÍ

19. ledna 2004, 00:00 - admin
19. ledna 2004, 00:00

Pro 4 osoby. V osolené vodě uvařte asi 350 g těstovin, ideální jsou fettuccine, ale můžete použít i jiný druh. Mezitím si připravte dvě lžíce másla, 300 ml smetany, 50 g parmazánu (plus další na posypání) a dvě lžíce nasekané petrželky. Ve velké ohnivzdorné míse rozpusťte máslo, přidejte smetanu a parmazán.

PASTA ALFREDO Ochuťte solí a pepřem. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Těstoviny přidejte do omáčky spolu s petrželkou. Podávejte s miskou parmazánu. FETTUCCINE S OMÁČKOU ZE DVOU SÝRŮ A PAŽITKY Těstoviny uvařte a sceďte. V kastrolu zahřejete 175 ml smetany, přidejte 125 g sýra ricotta a 60 g strouhaného parmazánu. Zahřívejte asi 3 minuty, až se vytvoří krémová omáčka. Těsně předtím, než do ní zamícháte těstoviny, přidejte malý svazek nadrobno nakrájené pažitky. SALÁT Z HRUŠEK A PARMAZÁNU

Pro čtyři osoby potřebujete 3 zralé hrušky, 2 lžičky citronové šťávy, 3 lžíce ořechového oleje, 115 g rokety, 75 g parmazánu nastrouhaného na větší hobliny, pepř a toustový chléb jako přílohu. Hrušky oloupejte a zbavte jádřince. Nakrájejte je na tenké plátky a pokapejte citronovou šťávou, aby dužina nezhnědla. Přidejte listy rokety (můžete vynechat), vše oroste olejem a promíchejte. Salát rozdělte na talíře, přidejte parmazánové hobliny a ochuťte čerstvě mletým pepřem.

Mohlo by vás zajímat

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

Hry pro příležitostné hráče