Menu Zavřít

Harley na míru přímo z továrny

15. 2. 2011
Autor: Euro.cz

Na rozdíl od svého stejnojmenného předchůdce sází novinka na moderní „tlustý“ vzhled

BRAND24

Harley-Davidson, americký výrobce těžkotonážních retro motocyklů, představil nový model XL 1200 Custom. Na rozdíl od svého stejnojmenného předchůdce sází novinka na moderní „tlustý“ vzhled. Široká přední vidlice se 150milimetrovou pneumatikou a velká nádrž o objemu 17 litrů dávají stroji o řád masivnější vzezření než u jiných představitelů modelové řady Sportster.
Spíše než motocykl samotný, který je pro pozorovatele mimo komunitu Harley-Davidson jen dalším z nekonečné série designových variací na jedno téma, zaujme souběžně uvedený program konfigurace na míru (zatím jen v USA) s názvem H-D1. Zákazníci mohou v internetovém konfigurátoru osadit motocykl koly, řídítky, brašnami a dalšími doplňky dle svých představ a následně si nechat takový vysněný stroj vyrobit.
Harley je v segmentu příslušenství velice aktivní. Oficiální katalog čítá tisíce položek a pro značku je zdrojem značných příjmů. Pokud chtěl ale až dosud zákazník stroj na míru, neměl jinou možnost než objednat ho v sériovém provedení a následně požadované díly vyměnit. Někteří tak bez nadsázky nechávali v showroomech bezmála půl motocyklu.
V motocyklovém světě je možnost objednat si na zakázku konfigurovaný motocykl přímo z výroby zatím unikátní. Harley ovšem zklamal mnohé zákazníky (a také analytiky), když v rozporu s původním očekáváním uvedl program H-D1 pouze pro nový model XL 1200 Custom. V prodejnách H-D se tak budou nadále hromadit nepoužité sériové díly z jiných modelů této značky…

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).