Gurmánské zlato

04. října 2011, 12:21 - Lucie Janotová
04. října 2011, 12:21

La Truffe

V Praze je jen málo míst, které uspokojí všechny chuťové smysly. Restaurace La Truffe je však sázkou na jistotu. Pokud hledáte místo, kde se jídlo stává nejen požitkem, ale i zážitkem, nesmíte lanýžovou restauraci s autentickou francouzskou gastronomií v Týnské ulici na pražském Starém městě minout. La Truffe znamená francouzsky lanýž. Všemi labužníky opěvovaná, kuchaři vážená a respektovaná pochoutka. Houba, kterou král všech gurmetů Savarin nazval démantem kuchyně, je pro své mimořádné kulinářské vlastnosti považována za delikatesu. V restauraci La Truffe se s lanýžem seznámíte do posledního detailu. A to hlavně díky partnerským obchodním vztahům s vyhlášeným francouzským restauratérem a expertem v přípravě pokrmů z lanýžů, Clémentem Brunem, který se postaral o odbornou instruktáž personálu La Truffe a zajistil praktické zkušenosti jejich kuchařů přímo v Restaurantu Bruno ve Francii. Díky této spolupráci patří restaurace La Truffe mezi špičky v autentické francouzské kuchyni, včetně zcela výjimečné každodenní nabídky lanýžového degustačního menu. Kuchyni tady vládne pevnou rukou šéfkuchař Jiří Voráč, který své umění potvrdil například na semináři prestižního Institutu Paula Bocuse v Lyonu, kde získal certifikát specialisty. Při první návštěvě vás mile překvapí netradiční spojení aktuální francouzské gastronomie s historickým prostředím staré Prahy. Designéři restaurace La Truffe propojili původní architektonické prvky spolu s působivým interiérovým designem a audio-vizuální technikou. Labyrint místností s typickými středověkými klenbami je rozdělen do tematicky samostatných prostor: Provence, vinotéky, knihovny, francouzského venkova a venkovního atria. Každá z těchto prostor má svůj specifický a jedinečný dekor. Pozornost je věnována sebemenším detailům, včetně stolního inventáře, originálním dekoracím i netradičnímu osvětlení. Během návštěvy na vás dýchne duch genia loci, místa, které má svoji zvláštní a nepopsatelnou atmosféru. A když pak dojde na jídlo, nabídne vám restaurace La Truffe novou dimenzi kulinářského umění. Degustační lanýžové menu obsahuje houbový krém s plátky lanýže, následovaný pečeným lanýžem v listovém těstíčku s plátkem kachních jater foie gras a omáčkou bordelaise, dále delikátní bramborou se strouhanými lanýži a lanýžovým krémem a limetkovým sorbetem s lístky lanýže. Menu graduje s tournedos a la rossini s kachními játry, bramborovým pyré a omáčkou z lanýžů. Sladkým závěrem je dezert dle vlastního výběru. Nezáleží na tom, jestli jste se právě vrátili z dovolené na francouzské Riviéře a stýská se vám po středomořských delikatesách nebo jste se prostě zamilovali do francouzské gastronomie… Restaurace La Truffe splní přání i toho nejnáročnějšího zákazníka, který touží po splynutí kulinářských a společenských zážitků. Dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat

Finance
ČNB reguluje výši hypoték. Kolik mohou banky půjčovat v zahraničí?
Vyřizování dětského pasu nenechávejte na poslední chvíli. Rychlopas se prodraží.
Praktický návod: jak začít s bitcoinem – výběr vhodné peněženky
EU: Jak vysoké je zdanění práce u podprůměrných mezd?
Macron ve stopách Babiše
Auta
Prohlédli jsme si nový Opel Grandland X. Jak prostorný je…
Škoda vyrobila už šest milionů Octavií
Na prodej je krásná Škoda 130 RS. Její cena vás ale pravděpodobně nepotěší
Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid jezdí za 1,4 litru na 100 km
Škoda Citigo má i po faceliftu pořád co nabídnout (první jízdní dojmy)
Technologie
Tip: Jak skrýt ikonu Windows Defenderu v oznamovací oblasti? [Windows 10]
Ve Windows Storu se objevil neoficiální, ale funkcemi nabitý klient pro Google Play Music
Objevily se těžní verze Radeonů Polaris. Na trh se vrací RX 470, někdy i s výstupy
Den D přišel. Evropská komise udělila Googlu rekordní pokutu 2,42 miliardy eur
Legendární John Romero prodává Dooma II. Na diskety se vám i podepíše
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít