Gurmánské zlato

04. října 2011, 12:21 - Lucie Janotová
04. října 2011, 12:21

La Truffe

V Praze je jen málo míst, které uspokojí všechny chuťové smysly. Restaurace La Truffe je však sázkou na jistotu. Pokud hledáte místo, kde se jídlo stává nejen požitkem, ale i zážitkem, nesmíte lanýžovou restauraci s autentickou francouzskou gastronomií v Týnské ulici na pražském Starém městě minout. La Truffe znamená francouzsky lanýž. Všemi labužníky opěvovaná, kuchaři vážená a respektovaná pochoutka. Houba, kterou král všech gurmetů Savarin nazval démantem kuchyně, je pro své mimořádné kulinářské vlastnosti považována za delikatesu. V restauraci La Truffe se s lanýžem seznámíte do posledního detailu. A to hlavně díky partnerským obchodním vztahům s vyhlášeným francouzským restauratérem a expertem v přípravě pokrmů z lanýžů, Clémentem Brunem, který se postaral o odbornou instruktáž personálu La Truffe a zajistil praktické zkušenosti jejich kuchařů přímo v Restaurantu Bruno ve Francii. Díky této spolupráci patří restaurace La Truffe mezi špičky v autentické francouzské kuchyni, včetně zcela výjimečné každodenní nabídky lanýžového degustačního menu. Kuchyni tady vládne pevnou rukou šéfkuchař Jiří Voráč, který své umění potvrdil například na semináři prestižního Institutu Paula Bocuse v Lyonu, kde získal certifikát specialisty. Při první návštěvě vás mile překvapí netradiční spojení aktuální francouzské gastronomie s historickým prostředím staré Prahy. Designéři restaurace La Truffe propojili původní architektonické prvky spolu s působivým interiérovým designem a audio-vizuální technikou. Labyrint místností s typickými středověkými klenbami je rozdělen do tematicky samostatných prostor: Provence, vinotéky, knihovny, francouzského venkova a venkovního atria. Každá z těchto prostor má svůj specifický a jedinečný dekor. Pozornost je věnována sebemenším detailům, včetně stolního inventáře, originálním dekoracím i netradičnímu osvětlení. Během návštěvy na vás dýchne duch genia loci, místa, které má svoji zvláštní a nepopsatelnou atmosféru. A když pak dojde na jídlo, nabídne vám restaurace La Truffe novou dimenzi kulinářského umění. Degustační lanýžové menu obsahuje houbový krém s plátky lanýže, následovaný pečeným lanýžem v listovém těstíčku s plátkem kachních jater foie gras a omáčkou bordelaise, dále delikátní bramborou se strouhanými lanýži a lanýžovým krémem a limetkovým sorbetem s lístky lanýže. Menu graduje s tournedos a la rossini s kachními játry, bramborovým pyré a omáčkou z lanýžů. Sladkým závěrem je dezert dle vlastního výběru. Nezáleží na tom, jestli jste se právě vrátili z dovolené na francouzské Riviéře a stýská se vám po středomořských delikatesách nebo jste se prostě zamilovali do francouzské gastronomie… Restaurace La Truffe splní přání i toho nejnáročnějšího zákazníka, který touží po splynutí kulinářských a společenských zážitků. Dobrou chuť!

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Hypotéky 2017: Regulace má za důsledek unifikaci hypoték
OECD: Jak vysoké je maximální zdanění na straně zaměstnance?
Horko v práci? 5 tipů, jak na něj vyzrát
Aplikace na dovolenou: překladače a průvodci
Až pojedete autem k moři: 6 tipů, jak jezdit ekonomicky
Auta
Evora GT430 je nejvýkonnější silniční Lotus v historii. Za…
Skupina VW dodala v prvním pololetí zákazníkům přes pět milionů aut
Opel Insignia GSi má motor 2.0 T a je o 160 kg lehčí než OPC
Podívejte se na vzácné snímky exkluzivních aut ze sbírky brunejského sultána
Tři generace BMW 5 ve srovnání ojetin: E39 vs. E60 vs. F10
Technologie
RAM letos zdraží o rekordních 60 %, paměti Flash o třetinu. Příští rok je možné zlepšení
Ataribox se odhaluje. Máme první obrázky i nástin toho, co od konzole čekat
Spousta „interaktivních seriálů“ za pakatel. Humble Bundle má v akci hry od Telltale
Android se snadno připojí k síťovému disku nebo NASu. Google vydal Samba Client
Výrobci základních desek objevili průlomové chlazení napájecích kaskád. Díky Youtuberům
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít