Menu Zavřít

Golf maže hranice lépe než Schengen

28. 1. 2008
Autor: Euro.cz

V západočeské části Šumavy vznikne první golfové hřiště určené pro širokou veřejnost, nikoli mistrovským golfistům. „Soukromou investici v příhraniční lokalitě Liščí louka u Nýrska, která počítá s evropskými penězi, podporuje Plzeňský kraj,“ potvrzuje radní pro cestovní ruch Olga Kalčíková.

BRAND24

„Současná cvičná louka, která je v soukromém majetku, se výrazně rozšíří,“ dodala. Podle ředitelky sdružení Golf klub Šumava Hany Novosadové tam vznikne do dvou let za šest až devět milionů korun kvalitní šestnáctihektarové hřiště, penzion s deseti lůžky a restaurace. Stavba začne už letos na jaře. „Zájem turistů i místních lidí je velký,“ dodala ředitelka. Devítijamkové hřiště, které chce získat registraci České golfové federace, by zároveň sloužilo jako základna pro německy mluvící sousedy. Nejbližší české hřiště je ve více než 60 kilometrů vzdáleném Alfrédově na Tachovsku.

Oblast blízko bukové rezervace Jezvinec je turisticky silně navštěvovaná. Není tam žádný průmysl ani zemědělské farmy. Atraktivní je blízká Medvědí kaple a bývalý kostel Červené dřevo, poslední zbytek po sudetských vesnicích. Na tomto pietním místě Němci opravili základy, náhrobky a vztyčili kříž. Liščí louka leží přímo na evropském rozvodí Dunaje a Labe a vede tam řada pěších linií.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).