Menu Zavřít

GM v USA investuje další miliardu dolarů. Část výroby přesune z Mexika do USA

17. 1. 2017
Autor: Profimedia.cz

Americká automobilka General Motors Co. investuje do závodů ve Spojených státech v letošním roce další jednu miliardu dolarů (25,2 miliardy Kč) a přesune část výroby součástek z Mexika do Spojených států. Loni automobilka oznámila, že v USA investuje 2,9 miliardy dolarů.

GM a další automobilky ostře kritizuje budoucí americký prezident Donald Trump za to, že vyrábějí vozy v Mexiku, které pak dovážejí do Spojených států. Trump pohrozil automobilkám, že uvalí na dovoz aut z Mexika daň 35 procent.

Automobilka dodala, že nová investice pomůže vytvořit nebo zachovat 1500 pracovních míst. Detaily k investici GM zveřejní během roku.

Mluvčí GM Joanne Krellová uvedla, že automobilka plánuje v příštích dvou až třech letech zřídit v USA dalších 7000 nových pracovních míst. Tento údaj zahrnuje 450 nových míst spojených s výrobou náprav, 1500 míst svázaných s nyní oznámenou miliardovou investicí a dalších více než 5000 nových míst budou místa v konstrukci, finančních službách a oblasti technologie.


Přečtěte si:

Trumpův efekt: Ford ruší plány na továrnu v Mexiku

Trump hrozí General Motors clem kvůli Chevroletům z Mexika

Nový americký prezident Trump se staví velmi negativně vůči automobilům společnosti General Motors vyráběným v Mexiku.

BRAND24


GM v roce 2014 oznámil, že investuje v Mexiku pět miliard USD a do roku 2018 zde chce zdvojnásobit výrobu. Minulý týden automobilka uvedla, že neplánuje zrušit své investice v Mexiku navzdory tlaku Trumpa.

GM v roce 2009 opustil režim bankrotové ochrany a měl v USA 77.000 zaměstnanců. Od té doby počet zaměstnanců automobilky narostl o více než 25.000, z toho loni vytvořil GM v USA 6000 míst, napsala agentura Reuters.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).