Menu Zavřít

Fotbalový predátor

7. 5. 2010
Autor: Euro.cz

EURO light

BRAND24

Z uhlíkových vláken, skelné vaty a vosku tvarovali experti se zkušenostmi z muzea voskových figurín Madame Tussauds ideálního fotbalistu. Podkladem jim k tomu byly analýzy systému Castrol, který již několik let monitoruje a vyhodnocuje výkonnost více než 2000 fotbalistů v zápasech pěti nejprestižnějších evropských lig. Prenatální stadium trvalo šest měsíců a novorozenec dostal jméno Castrol EDGE. Zázračné dítě bude nyní vystavováno na několika kontinentech a samozřejmě se zúčastní mistrovství světa v Jihoafrické republice. Zkusme identifikovat přednosti tohoto zničujícího monstra v kopačkách aneb z jakých dílů je gigant sestaven.
Vlasy: Carles Puyol (Španělsko/FC Barcelona). Kapitán, mimořádný vůdce zocelený dlouhou sérií úspěchů.
Výška: Peter Crouch (Anglie/Tottenham Hotspur). Jeho 201 centimetrů ho předurčuje stát se bezkonkurenčním vládcem ve vzduchu.
Oči: Xavi (Španělsko/FC Barcelona). Fenomenální schopnost registrovat i periferně dění na trávníku.
Brada: Paolo Maldini (Itálie/AC Milán). Symbol klubové věrnosti a vůle vítězit.
Hruď: Michael Ballack (Německo/Chelsea). Jeho neuvěřitelná výdrž a houževnatost se tradičně projevuje množstvím kilometrů naběhaných během utkání.
Paže: Rory Delap (Irsko/Stoke City). Je znám jedněmi z nejdelších autových vhazování v Evropě. Při každém z nich vyvine stejnou sílu, jakou musí do svého hodu vložit špičkový oštěpař.
Ruce: Julio César (Brazílie/Inter Milán). Gólman s obdivuhodně rychlými reflexy.
Nohy: Cristiano Ronaldo (Portugalsko/Real Madrid). Superstar standardních situací. Průměrný přímý kop Cristiana Ronalda má stejné zrychlení jako vůz formule 1.
Levá noha: Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona). Obdivuhodná pohyblivost a hbitost mu umožňují dostávat se do příležitostí a střílet úchvatné góly kteroukoli částí kopačky.
Pravá noha: Thierry Henry (Francie/FC Barcelona) . Rychlost kombinovaná s nevídanou přesností.
Výsledné monstrum by mělo stát 314 milionů euro (7,9 mld. Kč). K této absurdní částce došli tvůrci prostým součtem ceny hráčů, kteří poskytli komponenty pro voskovou syntézu. Komu by se nelíbila, může se vyřádit na castrolfootball.com/upp a sestavit si vlastní obludu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).