Menu Zavřít

Fotbal může přijít o sponzory. Ozvaly se Fortuna a Gambrinus

12. 5. 2017
Autor: čtk

Generální partner českého fotbalu sázková kancelář Fortuna je znepokojena zapletením Fotbalové asociace ČR a jejího předsedy Miroslava Pelty do případu zneužívání dotací a požaduje rychlé prošetření a vysvětlení. Majitel Gambrinusu nevylučuje, že zváží odchod z nejvyšší fotbalové soutěže.

Generální partner českého fotbalu sázková kancelář Fortuna je znepokojena zapletením Fotbalové asociace ČR a jejího předsedy Miroslava Pelty do případu zneužívání dotací a požaduje rychlé prošetření a vysvětlení. Žádná opatření však zatím kvůli aféře neplánuje.

„Jakkoliv v tuto chvíli nejsou k dispozici veškeré informace nutné k ucelenému objektivnímu názoru a ctíme presumpci neviny, jsme celou věcí znepokojeni a apelujeme na to, aby vše bylo prošetřeno a náležitě vysvětleno v co nejkratším možném čase,“ napsala Fortuna v prohlášení.

Společnost proto bude pozorně sledovat, jak se FAČR k aféře postaví na nadcházející volební valné hromadě 2. června. „V čele fotbalové asociace očekáváme osobnost s manažerskými schopnostmi, která se orientuje ve fotbalovém prostředí, má všeobecné renomé a není zatížena skandály z minulosti,“ uvedla.

O něco ráznější postoj zaujala společnost Prazdroj, majitel značky Gambrinus, která je partnerem fotbalu už 19 let a zažila i korupční kauzu z roku 2004. „Není vyloučeno, že zvážíme odchod z nejvyšší fotbalové soutěže, pokud nebudou podniknuty kroky a opatření, které by zlepšily pověst českého fotbalu,“ řekla serveru iDnes.cz mluvčí společnosti Jitka Němečková.

Většina dalších sponzorů zatím aféru nechtěla příliš komentovat. Uvedli, že její vývoj budou pozorně sledovat.

BRAND24

Přečtěte si o kauze předsedy FAČR Miroslava Pelty:

Pelta cinknul dotace za půl miliardy, tvrdí policie

Miroslav Pelta


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).