Menu Zavřít

Fojtů: Baťovým kanálem se loni plavilo 70 tisíc lidí

19. 5. 2014
Autor: ŘVC

Nový šéf Ředitelství vodních cest Lubomír Fojtů je stejný nadšenec pro splavnění Vltavy jako jeho předchůdci.

E15: Není nákladné splavňování Vltavy jen megalomanská zbytečnost?

Není. Vodní cesta má velký synergický efekt. Zde na Vltavě se bavíme o rekreační vodní dopravě, která zažívá v současné době boom. Staré vodní cesty se modernizují a nové se budují, to vše v součinnosti s pobřežní infrastrukturou, jako jsou cyklostezky, rekreační zařízení a podobně. Tato synergie se ukazuje jako velice silná, výborný příklad máme i v České republice v podobě Baťova kanálu. Loni jsme tam zaznamenali na lodích přes 70 tisíc lidí. Vltava a její okolí přitom může nabídnout podstatně více než okolí Baťova kanálu.

E15: Kritici ale namítnou, že Budějovice ještě nemají ani dálnici ani železniční koridor, zato budou mít spojení s Prahou po vodě.

Bavíme se o několika desítkách kilometrů vodní cesty, které vyjdou na zhruba dvě miliardy korun. Na silnici nebo železnici by to byly asi čtyři kilometry, tyto peníze by tedy v zásadě dálnici ani koridoru nijak nepomohly.

E15: Na cestě z Prahy do Budějovic jsou stále tři úzká hrdla, z toho dvě představují velké přehrady. Nejsou výtahy na Slapech a Orlíku jen nesplnitelným snem?

Rozhodně to není pouhý sen, první fáze přípravy lodních výtahů už je za námi. Podstatné je, že obě stavby mají hotové posuzování vlivu na životní prostředí a mají územní rozhodnutí.


Čtěte také:

Na Hluboké dokončují největší přístav

BRAND24

Ředitelství vodních cest se rušit nebude

Stát zastavil tok peněz do Ředitelství vodních cest

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).