Menu Zavřít

Firmy shání obchodníky a prodejce

18. 10. 2010
Autor: profit

Firmy mají stabilní zájem o pracovníky v prodeji a obchodu. Trvalá poptávka na pracovních portálech přetrvává po kvalitních akvizičních obchodnících, obchodních zástupcích, ale i klasických prodejcích.

Foto: Vycpálek Luděk

BRAND24

Na portálech Jobs.cz a Prace.cz tvoří odvětví prodeje a obchodu skoro 16 procent všech poptávek po zaměstnancích. S velkým odstupem následují strojírenství, administrativa a výroba a průmysl (po téměř sedmi procentech). „Zajímavým jevem je rostoucí zájem firem o uchazeče ve strojírenství. V letních měsících bylo strojírenství mezi obory s největší poptávkou zaměstnavatelů s pěti procenty až na pátém místě, nyní mu patří druhá příčka,“ uvedl analytik portálů Ondřej Mysliveček.

Největší zájem o obchodní zástupce evidoval podle ředitele Petra Krále rovněž portál Agentka.cz. Následovala poptávka po pozicích obsluhy, manažera, řidiče, vedoucího, technika, elektrikáře, číšníka, dělníka a kuchaře. Společnost Recruit CZ registruje největší zájem o nové zaměstnance z výrobního odvětví, bankovnictví a pojišťovnictví. Mezi nejvíce poptávané profese stále patří obchodníci a účetní se znalostí anglického jazyka, dodala ředitelka firmy Markéta Švedová.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).