Menu Zavřít

Firmy pojedou do Sýrie a Libanonu

10. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Prohloubení tradičních vzájemných obchodních vztahů a navázání nových vztahů je cílem podnikatelské mise do Sýrie a Libanonu. Uskuteční se od 11. do 21. listopadu. Akci připravují Hospodářská komora ČR a Českoarabská obchodní komora.

„Navázání přímých oboustranných ekonomických kontaktů, bez překupníků z jiných zemí, by přispělo ke snížení nákladů na obchodní operace a umožnilo rozvíjet výhodnější vztahy,“ řekla Nataša Pospíšilová z oddělení zahraničních vztahů Hospodářské komory.

Po politické stabilizaci situace v Sýrii a Libanonu se podle Pospíšilové příznivě rozvíjí ekonomika těchto zemí. Po oficiálních návštěvách prezidenta České republiky a představitelů vlády došlo ke vzájemnému vyrovnání bývalých pohledávek a podpisu několika obchodních smluv. Předpokladem pro větší účast českých firem v těchto zemích jsou také podepsané asociační dohody s Evropskou unií.

BRAND24

České firmy mají šance zejména v dodávkách elektromotorů, energetických zařízení, čerpadel, technologií pro vodní hospodářství či pro zlepšení životního prostředí. Zájem je také o stroje na zpracování plastů, balicí, plnicí a etiketovací stroje, textilní a potravinářské technologie. Příležitosti na tamním trhu čekají i na dodavatele silničních dopravních prostředků, hutních materiálů, ručního elektrického nářadí a nástrojů. Tamní partneři zároveň poptávají průmyslové chemikálie, mléčné výrobky, vlněné příze a látky. Perspektivní je spolupráce v oblasti bižuterie, spotřebního zboží a samozřejmě také v turistickém ruchu.

Podrobnější informace lze získat prostřednictvím e-mailu pospisilova@komora.cz nebo na telefonním čísle 296 646 252.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).