Menu Zavřít

Firmy očekávají růst tržeb a zisků

26. 8. 2010
Autor: profit

České firmy očekávají v letošním roce nárůst aktivity, tržeb i zisků. Vyplývá to z průzkumu poradenské společnosti KPMG.

Autor: Martin Siebert

BRAND24

„V červenci 2010 se u českých výrobců dostaly do plusu téměř všechny sledované ukazatele, přičemž mnohé z nich zaznamenaly oproti začátku roku dvojciferný růst. Významně jsme se tak přiblížili hodnotám, jichž výrobní podniky dosahovaly před krizí,“ uvedl Jan Linhart, partner společnosti KPMG Česká republika. U některých sledovaných oblastí jsou hodnoty již zhruba na polovině pozitivního skóre, kolem nějž se pohybovaly naposledy v lednu roku 2008. Platí to například pro obchodní aktivitu s 28,7 bodu či pro hodnoty tržeb (21,1 bodu) a zisků (5,8 bodu), které se ještě při minulém průzkumu nacházely v mínusu.

Velmi optimistické jsou české výrobní firmy také ohledně objemu nových zakázek, jehož čistá váha dosáhla 39,2 bodu. Stejnou hodnotu zaznamenal ukazatel využívání kapacit, který se od propadu v lednu 2009 stabilně zlepšuje. Poprvé od začátku krize se nyní dostává do plusu zaměstnanost s 9,4 bodu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).