Menu Zavřít

Firmy mohou použít Baťovy laboratoře

14. 4. 2008
Autor: Euro.cz

Superčisté laboratoře s prostředím odpovídajícím aseptickému operačnímu sálu i špičkově vybavené kanceláře nabízí podnikům Vědeckotechnický park Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Škola do jeho stavby investovala 225,8 milionu korun a více než polovinu prostředků získá zpět z evropského programu Prosperita. Park vznikl rekonstrukcí brownfieldu několik desítek let staré budovy, kterou Tomáš Baťa původně postavil jako internát pro své studenty. Samotné stavební práce přišly na 155 milionů korun.

CONTENT24

„Vědeckotechnický park nabídne 5600 metrů čtverečních kanceláří, laboratoří a specializovaných pracovišť, které budou využívat výzkumníci až dvou desítek soukromých podniků a samozřejmě i univerzity,“ upozorňuje Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest, která má v Česku na starosti rozdělování příslušných dotací z Evropské unie.

„Prioritní jsou pro nás podniky zabývající se vývojem plastů, technologií jejich zpracování i vývojem výrobků pro konečné spotřebitele. Další prioritou je potravinářství. Oba tyto obory mají významné místo v průmyslu Zlínského kraje a ve výzkumu na univerzitě, a proto jsme si je vybrali,“ říká rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Ignác Hoza.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).