Menu Zavřít

FIRMY

23. 2. 2004
Autor: Euro.cz

Společnost Chemoprojekt získala v Iráku zakázku za asi 1,8 miliardy Kč při výstavbě jedné z jednotek na zpracování ropy v rafinerii Basra. Sjednané práce začnou v okamžiku, kdy bude vystaven akreditiv a irácká strana zajistí úhradu zálohové platby. "Akreditiv zatím nemáme," řekl generální ředitel Chemoprojektu Tomáš Plachý.

Firma také jedná o kontraktu na rafinerii Bajdží a podala nabídku na obnovu rafinerie Daura. „Předpokládáme, že se vyjádří do dvou měsíců,“ dodal Plachý.

BRAND24

Do průmyslové zóny v Rumburku na Děčínsku míří první investor. Místní firma Jokey, kterou vlastní německý výrobce koupelen, v zóně postaví výrobnu plastových obalů. Práci zde během tří let najde 150 lidí. „Předběžně máme zablokováno 75 procent pozemků na 30 hektarů velké zóny,“ řekl rumburský místostarosta Darek Šváb. Na ploše tří hektarů začne firma závod stavět na jaře. Investice firmy převýší 400 milionů korun.

Dozorčí rada energetické společnosti ČEZ zvolila do představenstva společnosti Martina Romana (34). Zároveň odvolala z představenstva Pavla Hejkala, výkonného ředitele ČEZ pro obchod. Sdělil to mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Volit nového ředitele bude představenstvo na svém nejbližším zasedání, dodal. Roman, který je šéfem Škody Holding, byl hlavním favoritem.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).